|  ORGANISATIE  >  MEDEWERKERS  

de mensen achter ikwilwerken.nl

Enkele van onze medewerkers stellen zich aan u voor, in alfabetische volgorde:

J. Philippe Blankert M. Sc. CIRM

Ik ben 38 jaar, universitair bedrijfskundig ingenieur van oorsprong, en ik heb 14 jaar werkervaring - o.a. als hoofd van een bedrijfseconomische afdeling, international senior auditor, senior organisatie adviseur, management development manager en human resources manager. In augustus is het grote massaontslag aangekondigd, per 1 februari 2003 ben ik officieel uit dienst. Helaas heb ik aan den lijve ondervonden dat je er met een mooi CV, ondernemingszin en vele sollicitaties nog niet bent. Ik ben na een maandenlange dip juist steeds meer gaan geloven in mijn eigen kracht en ondernemerscapaciteiten. Ik wil heel graag met anderen bewijzen dat we vanuit het niets iets kunnen scheppen! Toevallig heb ik zeer sterke sociale waarden en is het daarom een ideële organisatie geworden. Ik vind zeer veel herkenning in de emoties van alle andere actieve werkzoekenden. Emoties die zeer zelden begrepen worden door mensen die het niet hebben meegemaakt.

Ook is het mooi dat ik eindelijk mijn sociale idealen, die ik zelfs als personeelsmanager in de multinational waar ik het laatst gewerkt heb ook vaak niet kwijt kon, nu met geestverwanten wel kan verwezenlijken. In het bijzonder gaat het mij om het tot stand brengen van een sociale en duurzame samenleving, waarin zoveel mogelijk mensen de vrijheid (en stimulans) hebben om deel te nemen aan een bevredigend arbeidsproces. Elk mens heeft voldoende specifieke kwaliteiten in zich dat deelname aan een arbeidsproces toegevoegde waarde oplevert – zowel voor het individu zelf als de samenleving. Ik ben voorstander van het basisinkomen, omdat ik denk dat het een uitstekend middel is om werkloosheid te verminderen, het de vrijheid van leven vergroot, het bijdraagt aan een gunstige, menswaardige, vrije en flexibele economie en dat het de bureaucratie sterk vermindert (wist u dat de som uitgegeven aan verstrekkers en controleurs van uitkeringstrekkers, 'beleidsambtenaren', en begeleiders van werklozen vele malen hoger is dan de som aan uitkeringen zelf?). De dichotomie van ofwel 5 dagen per week keihard werken of uitgesloten zijn uit het arbeidsproces moet worden doorbroken!

Als werkzoekenden zijn wij tot nu toe een veel te stille groep geweest, met ingezakt zelfvertrouwen en schaamte achter de geraniums. Maar de werkloosheid is niet de schuld van ons, actieve werkzoekenden! Wij staan klaar voor elke werkgever maar zolang ze zo dom zijn om onze kwaliteiten niet te zien worden we zelf ondernemer. Kom achter de geraniums vandaan, sluit je aan en marcheer met ons mee - op naar een toporganisatie die een topmaatschappij neerzet! Samen zijn we sterk, sociaal én ondernemend.

Omdat uitkeringen in Nederland zeer kort duren, was ik gedwongen mijn tijd voor ikwilwerken te beperken: ik ben met maat Leo Bijl een brancheorganisatie begonnen van reintegratiebedrijven die het op de GOEDE manier doen – Stichting De Bestemming, www.kiesjereintegratie.nl. Daarnaast help ik reintegratiebureaus met mijn ervaring als werkzoekende om ze een zeer begripvollen en betrokken aanpak te laten ontwikkelen. Zo ben ik ook grondlegger van het bureau/samenwerkingsverband www.MidlifeTop.nl, dat zich richt op 35+ HBO/ac, met consulenten die de beste beschikbare methodieken gebruiken, zoveel mogelijk zelf ervaring hebben met WW en/of WAO om te weten hoe het voelt en zeer ervaren zijn in coaching, counselling, loopbaanadvisering en het vinden van ingangen bij werkgevers voor werkzoekenden. Daarnaast doe ik losse adviesopdrachten voor het bedrijfsleven, meestal op het snijvlak strategie-mens-marketing. Ik geniet nu erg van het ondernmen, lach de meer dan 200 werving en selectiebureaus uit die me allemaal afwezen (het uitlachen slaat op hun gewoonlijke totale onvermogen om het talent in een werkloze te zien). Daarnaast trek ik ikwilwerken op part time basis om idealistische reden en ben ik voornemens die tot mijn dood te blijven doen.

Ik vind dit idealistische werk zelfs belangrijker (qua toegevoegde waarde op de wereld) dan mijn ondernemingsactiviteiten. Maar helaas kom ik uit een arm gezin en moet ik dus zelf mijn brood verdienen – ik heb onvoldoende geld om ikwilwerken fulltime te leiden.


Jaap van Erk [website]

Ik woon al 25 jaar met vriend samen in Rotterdam, ben nu 45 jaar, werkzaam geweest als systeem- en netwerkbeheerder, maar bij mijn laatste werkgever Kuehne en Nagel ook als chef archivaris. Helaas werd ik daar wegbezuinigd na een aantal jaarcontracten . Solliciteren levert tot nu toe niet echt wat positiefs op, en bij toeval kwam ik eind maart achter het bestaan van ikwilwerken.nl. Hierin herken ik heel veel: net als Philippe solliciteren totdat je een ons weegt en te horen krijgen: U bent te oud, te duur, weet te veel, of juist te weinig, geen rijbewijs... Kortom: er is altijd wel een "betere" (andere) kandidaat... Goed voor je zelfvertrouwen... Juist daarom is ikwilwerken.nl een goed gebeuren. Zeker om misstanden zoals nu bij UWV (met vloeren en plafonds in Sloterdijk 9 miljoen euro weggegooid, en wij maar inleveren!) aan te kaarten. Of de bureaucratie bij UWV: mijnheer, u bent te kort werkeloos om een cursus te mogen volgen.

Ik ben verantwoordelijk voor het goed verlopen van de ledenadministratie database en houdt mij tevens bezig met de forum-toegangsprocedure. Daarbij los ik zo her en der computerhardware- en software- problemen voor ikwilwerken.nl op.

Hobby’s : ruimtevaart , Meccano (dat mooie constructie materiaal, met strips, tandwielen, assen, boutjes en moertjes 5/32 withworth schroefdraad, hoekbalken, platen, vroeger rood en groen, uit Liverpool, tegenwoordig ook geel, blauw en zinc plated uit Calais)


Joop Smits

Gedurende meer dan twintig jaar was ik werkzaam in het etalagevak bij een groot warenhuisconcern. Begonnen als etaleur ben ik uiteindelijk opgeklommen tot chef visual merchandising. Reorganisaties maakten deze functie overbodig en na een omscholing tot webdesigner/ontwikkelaar begon ik in '98 aan een nieuwe carrière bij een nieuw bedrijf in een beroep dat ook meteen mijn nieuwe hobby werd: het Internet. Malaise in de Internet- en reclamebranche maakte hieraan helaas een vroegtijdig - en hopelijk voorlopig - einde: werkloos! :'-(

Hoewel ik met wandelen, conditietraining, uiteenlopend vrijwilligerswerk en vooral werken op de computer geen moment van verveling ken zoek ik soms toch, tot ik een nieuwe baan vindt, naar een alternatieve maatschappelijke invulling van mijn tijd. Al jaren behartig ik met gepast fanatisme als internet deskundig vrijwilliger de e-media aangelegenheden voor bijvoorbeeld Scheepswerf 'De Delft', en verdiep ik mij in de geschiedenis van mijn woonomgeving delfshaven, maar een nieuwe creatieve impuls is altijd welkom.

Toen Philippe mij in december 2002 benaderde om deel te nemen aan dit unieke project was er weinig voor nodig om enthousiast te worden en het webontwerp en onderhoudgedeelte ervan op me te nemen, om daarmee de virtuele deur van ikwilwerken.nl gastvrij open te zetten voor mijn mede-werkzoekenden!


NB.: bovenstaande medewerkers verrichten hun werk in de avonduren. Voor zover ze er medisch toe in staat zijn, zijn ze volledig beschikbaar voor de arbeidsmarkt. Elke sollicitatiemogelijkheid voor een vaste, betaalde baan heeft acuut voorrang boven de activiteiten voor ikwilwerken.nl.

 
ikwilwerken.nl |wetenschappelijk bureau |vacatures | medewerkers | contact/adres

omhoog
© ikwilwerken.nl  | disclaimer  |  pagina afdrukken