|  NIEUWS  >  LAATSTE NIEUWS  >  LEDENBORREL  

De ledenborrels in Noord-Holland en Friesland

Amsterdam

9 mei 2003, café de Jaren (Amsterdam): de eerste ikwilwerken.nl borrel van Noord-Holland.

Hoe is toch elke borrel verschillend, qua sfeer, mix van mensen etc - het blijft boeiend!

Eerst werd voorzitter Philippe geïnterviewd door Annemiek de Waard, voor een achtergrond artikel dat over ca. 4 weken in een 'human interest blad' moet verschijnen. Eindelijk kon Philippe voluit gaan met ikwilwerken-ideën, het 60 minuten bandje van de verslaggeefster was nog niet voldoende.

Daarna druppelden de eerste mensen binnen. Soms is de sfeer in het begin afwachtend, maar nu helemaal niet! Iedereeen kwam meteen snel met elkaar in contact. Er werd veel inhoudelijk gediscussieerd, mensen wisselden contacten uit en er was een heel prettige sfeer.

Het liep allemaal zo soepel dat Philippe wel twijfeld of hij de gesprekken moest onderbreken voor een toespraak. Toch maar gedaan.

Het leverde na afloop de nodige interessante discussies op aan diverse tafeltjes.

Enfin, om half een vertrokken de laatsten!

Zie de eerste 3 foto's voor impressies uit café de Jaren. Klik erop voor een grotere foto.


       
Leeuwarden

Op vrijdag 16 mei had Friesland haar eerste borrel: in café Oxo-bar bij het CS van Leeuwarden.

Door grijs weer getogen naar Leeuwarden. Het grijze vergezicht vanaf de afsluitdijk bracht de meereizende Rotterdammers tot diepe reflectie.

In Leeuwarden bleek het druk met auto;s - maar café's waren bijna leeg. Dan is onze aanwezigheid in de Oxo bar nog groot en overheersend te noemen!

De borrel was minder massaal bezocht dan Zuid-Holland en Nooord-Holland. Wel was er een radio 1 verslaggever (André van der Vlugt, Avro radio 1) die een opname maakte die a.s. maandag 19 mei 15-15.30 op radio 1 wordt uitgezonden.

Stikkers met naam waren niet nodig, iedereen kwam bij de open haard met iedereen in gesprek. Van naar het Noorden geëmigreerde Haarlemmers, een Argentijnse, echte Friezen tot en met onze ras-Rotterdammer Henk en nog vele anderen.

Ook hier weer vonden we in van alles herkenning. Zelfs een meneer die zich zo bedrogen voelde door de politiek dat hij nooit meer zou stemmen, was komen opdagen. Hij gelooft wel in ons!

Met een Friese Haarlemse nog gesproken over mlm ('multi-level-marketing) bijverdiensten voor onze leden - maar dat moeten we nog maar eens goed bekijken, we willen niet dat leden een lekkere worst wordt voorgehouden maar waar zij wel armer van kunnen worden.

De laatste 2 foto's geven de nodige impressies! Klik erop voor een grotere foto.


redactie ikwilwerken.nl

  omhoog 
© ikwilwerken.nl  | disclaimer  |  pagina afdrukken