|  FORUM  >  GASTENBOEK  >  LEZEN  

het gastenboek - berichten van bezoekers

Steun je ons? Of ben je een toevallige vriend of kennis of wil je dat worden? Teken dan ons gastenboek!
Dit is GEEN discusssie-forum of advertentierubriek! Wil je discussiëren, ga dan naar ons Forum.
  Dinsdag 27 juni 2006 01:36:42   
Shamar uit Lionel in Tanner, Aiden schreef :

charlesdickens http://www559.imparilo.com/sessotelefonico/ volofollonica downloadgamesxbox http://www2801.webattrezzi.com/grancanariacosefare/ lattulosio smokingcartina http://www1131.webattrezzi.com/sfondipcelisarivombrosa/ fonttool hotelatrestelleamisano http://www1239.imparilo.com/freeshemale/ follini formulacalcoloratamutuo http://www1511.webattrezzi.com/zipgenius/ burundi ristorantelodi http://www1759.imparilo.com/testq/ camerota juliettelewis http://www2699.imparilo.com/lavorospotorno/ artesanialatinacom brunettesex http://www2811.webattrezzi.com/girlwebcam/ backtothefuture dc64615b0a1e1bd3cb2689bf82248b5c
- homepage: Darien
Email: Shamar - jamie@hotmail.com - site tip: Garret


  Woensdag 15 maart 2006 01:32:31   
ReMatching uit Arnhem in Gelderland, Nederland schreef :

Bericht voor Berent uit Amsterdam.

Beste Berend,

Naar mijn weten is het niet verplicht om een sociaal plan te hebben op het moment dat het om een totaal faillisement gaat.
Echter is één en ander ook afhankelijk van de grote van het bedrijf en of het hier om een overheidsinstelling gaat.
Bij een deel faillisement of opheffing van bepaalde takken van een bedrijf wordt vaak wel een sociaal plan aangeboden door middel van outplacement trajecten, omscholingen,natuurlijke afvloeiingen, etc.
Om uw vraag goed te kunnen beantwoorden zou ik wat meer gegevens moeten hebben.
U kunt dan contact met mij opnemen via www.ReMatching.nl

Met vriendelijke groet,

André

  Vrijdag 10 maart 2006 17:15:34   
arthur schreef :

Zou ik eens wat mogen vragen? Heb je al een relatie?

  Dinsdag 7 maart 2006 10:36:00   
Berent uit Amsterdam schreef :

Ik werk al bijna 8 jaar voor een non-profit organisatie met een aantal projecten, welke afhankelijk zijn van een aantal subsidies. Wegens overheids- en gemeentelijke maatregelen is de kans op faillissement bijzonder groot. Ik en alle werknemers worden dan op economische gronden ontslagen. En net als jullie zit ik echt niet te wachten op die miezerige 70% van het laatst verdiende loon.

Hebben jullie ervaring met faillissement(en) en hoe is het daarmee omgegaan?

Was er sprake van een sociaal plan? Is de werkgever daartoe verplicht?

Was een vakbond betrokken bij een faillissement van een non-profit organisatie? (niet in de zin dat de vakbond ook failliet is gegaan, he, he, he).

  Maandag 6 maart 2006 16:43:23   
zendiun schreef :

Dat hoort ie elke dag? had ik dat dan geschreven. Nee volgens mij niet. Niet sleutelen svp aan mijn tekst.
Maar daar luister je kennelijk niet naar dus is het de bedoeling dat je dons in je nek draagt? Nou prima hoor als je het mooi vindt. Of vindt je het leuk om dagelijks commentaar/aanwijzingen te horen/aandacht te krijgen. Is het een manier om de aandacht vast te houden.

  Zaterdag 4 maart 2006 11:37:52   
zendium schreef :

het kind moet het weer verwerken allemaal want dat hoort ie natuurlijk elke dag (donshaartjes in zijn nek).

  Vrijdag 3 maart 2006 13:49:01   
zendium schreef :

Wat heb je een leuke bril op. Hij staat heel goed. Rond en bruin/hoornachtig zo te zien. Hoe het precies bij en om je neus zit kan ik niet goed zien op het plaatje. Maar leukkkk!!!! (Een tikje) design?
Alleen...... je nekharen. Dat valt mij op: het is een beetje donsachtig. Misschien is het een goed id om dat eens weg te laten scheren en ietjes strakker van achter te laten knippen alhoewel dat laatste is ook niet heel erg nodig. Maar die donshaartjes toch wel weer wat mij betreft. Maar smaken verschillen en misschien is het de bedoeling?
Maar nogmaals heel leuk!!!!!!!!!!!!

  Vrijdag 3 februari 2006 14:35:15   
kabouter schreef :

Vanwege een nieuw ontwerp moest ik een advocaat spreken. Waar kun je dat beter doen dan bij de rechtbank. Naar gevraagd te hebben of er nog wat op de rol stond wilden ze graag weten wat mijn reden was van het bezoek. Uitleggen. Ik wilde een toga in een bepaalde houding zien. Vond ze wel leuk, was prima. Ik mocht doorlopen. Zo eenvoudig ging dat ook weer niet. Ik werd gedirigeerd naar een soort machine met daarachter 2 beveiligingsmedewerkers. Vroegen of ik metalen dingen bij me had. Ik graaide in mijn jaszakken. Daar zaten zoals gewoonlijk vanallerlei rommeltjes in; halve pen, foldertjes, bankpasje enz. Moest ik in een emmertje doen. Of ik verder nog iets aan te geven had. Wat zat er in mijn.. jawel rugzak. Nou niet veel bijzonders zei ik. Was prima. De rommeltjes en de rugzak gingen door de machine. De beambten keken op een scherm. Keken elkaar aan. Ik dacht wat gaan we nu weer beleven. Ik moest door een soort tunneltje lopen. Gelukkig geen gepiep. Maar de jongen zei mogen wij even in uw rugzak kijken. Ja prima vond ik dat. Ik heb immers geen geheimen. Overigens ik wist eigenlijk ook niet precies wat er allemaal in zat. Na dat gedaan te hebben was het kennelijk nog niet goed. Weer keken zij elkaar aan. Ondertussen werd de rij wachtenden alsmaar groter. Toen kwam ik op het heldere idee dat in de voorvakken van de rugzak het hamertje tik zit. Voor als er enge dingen gebeuren in de trein. Inderdaad bijvoorbeeld bij een terroristische aanslag. Die had ik nog uit mijn autotijd. Zo'n hamertje wat glas kan breken. Dus ik zei dat triomfantelijk. Of ik van plan was om daar mee te gaan slaan. Nee zei ik naar waarheid. Ze lachten. Ik kon de hele handel mee naar binnen nemen.
Toen op zoek naar de toga's. Ik liep de lange gangen door. Wel advocaten druk aan het praten met hun clienten. Maar ze hadden nog geen toga aan. Aangezien ik meer te doen had ging ik het maar even vragen hoe dat zat bij een soort infobalie. Ik mocht daar en daar heen lopen. Daar kon ik ze zelf bekijken en event. aantrekken. Waauuuwww..
Dus daar liep ik over de lange gangen met toga op zoek naar een spiegel die er kennelijk niet was. Dat voelt goed, heel goed. Hier heb ik eigenlijk altijd naar toe willen werken. Ok het is wel pronken met andermans veren. Opkijkende blikken, respect, advocaten die je tegemoet komen, verwachtingsvol soms strijdvaardig aankijken, ons kent ons. Dat maak je als uitkeringsgerechtigde niet elke dag mee. Heerlijk, heerlijk, heerlijk. Maar toch.
Uiteindelijk weet ik wat ik weten moet. (De mouwen in een bepaalde stand zodat ik daar nu lekker verder mee kan).

  Vrijdag 20 januari 2006 23:12:47   
Jan uit Den Helder in Noord Holland, NL schreef :

Het is duidelijk dat de Nederlandse chauffeurs massaal verdrongen worden door poolse werkkrachten die werken voor een loon dat de fractie is van wat onze chauffeurs verdienen. Nederlandse chauffeurs worden ook bedreigt door hun werkgevers dat er tien Polen voor hen klaar staan als ze niet tot het uiterste werken. De vele ongevallen op Nederlandse wegen met vrachtwagens zijn hier een direct gevolg van. Dus ook de veiligheid op de Nederlandse wegen wordt hiermee bedreigt. Kortom een stuk werkgelegenheid in Nederland dat in no time in het geniep om zeep gebracht wordt door onze poolse vrienden.
Email: Jan - na@NIEThome.nl - website tip -

  Donderdag 12 januari 2006 14:05:09   
edw schreef :

Het marketing- designbureau (voor degene die interesse hebben uiteraard) is te vinden op www. pentagram.co.uk.
(Michael Bierut?).

  Woensdag 11 januari 2006 14:44:49   
opa y schreef :

beste mensen, ik wil doorgeven dat mijn dochter en schoonzoon naar Australie zijn geweest. Op zich niet zo bijzonder ware het niet dat zij mede geinspireerd zijn door de kangoroos. De buidelzakken waar de kleinen net over het randje kunnen kijken. Zij zijn op een id gebracht. Wij worden binnenkort opa en oma.

  Woensdag 11 januari 2006 14:38:50   
edw schreef :

Eerlijk gezegd viel het toch wel wat tegen gisteren niet alleen omdat ik maar half gekeken heb. Niet omdat ik het totaalprogramma heb gezien op de rvu site. Het ging over het onderwerp burgers gezocht. Hij maakte zich onder andere druk over een wapen en een soort volkslied. Het eerste werd m.i. overigens prachtig uitgewerkt door een voortreffelijk soort marketing- of pr bureau uit London. Verder kwam de vraag aan de orde wat voor burgers wil hij in zijn koninkrijk hebben. Ja, dat vind ik eigenlijk in dit stadium niet zo relevant. Zelf zou ik dan eerder willen gaan nadenken over meer basic zaken zoals staatsinrichting, bestuursvormen enz. enz.

  Zaterdag 7 januari 2006 13:52:13   
Edw schreef :

Kroon jezelf tot koning - begin je eigen land. Dat is de naam. Of het verder verantwoordelijk is om naar te kijken weet ik niet gezien de nog komende afleveringen. Maar het is zonder meer interessant om iemand zijn zienswijze te bekijken. En vooral hoe het gebracht wordt.

  Donderdag 5 januari 2006 17:01:44   
edw schreef :

Leuk, origineel en ook wel leerzaam programma. Laat achtergronden zien waar de meeste mensen normaal gesproken niet zo snel stil bij staan. Op een bijna absoluut absurde en komische m.i. manier. Je moet er van houden en......... I like it.
Het begon eerst met een zoektocht naar een soort "koning" die in het Internationale water (Noordzee) een oude boortoren op de kop heeft weten te tikken. Deze man claimde dat stuk gebied.
Daarna ging de zoektocht verder. Naar iemand die "grond" of stukken onroerend goed van de maan verkocht. Hij beweerde dat sommige leden van het Nederlandse Koninklijk Huis ook stukken in hun bezit had enz.
Toch vond de reporter het kennelijk maar niets om zulk 1 koninkrijk te bezitten (verlaten in de zee, danwel op de maan). Dus de vraag kwam naar voren hoe moet je dan een stuk grond claimen. En al gauw bedacht hij hoe men in het verleden van te werk gaan (en sommigen mensen op bepaalde terreinen nog steeds) namelijk "gewoon" veroveren die handel.
Hij besloot om een eilandje in de Thames? te gaan claimen. Stapte in een bootje, zette voet aan land op het eiland en ging pamfletten ophangen dat vanaf heden het eiland in andere handen over was gegaan. Namelijk in zijn handen. Ook had hij een microfoon bij zich en riep de mensen op om hun kalmte te bewaren en sprak de geruststellende woorden dat er verder niets aan de hand was maar dat het eiland vanaf heden van hem was.

Hij hield dit niet lang vol want er kwam een politieauto aanrijden die de zaak ging observeren. Hij stapte maar weer terug in de boot.
De volgende vraag kwam bij hem op. Als je iets wilt veroveren moet je jezelf ook kunnen verdedigen.
Dus op naar het Britse leger. Op een tankoefenterrein besprak hij met een commandant zijn plannen en hoe landen dat aanpakken heden ten dage. Begrippen als Navo, landelijke leger, Nato enz. kwamen aan de orde. Hij stelde nog voor om de oversteek te maken naar Frankrijk en daar Frankrijk maar te veroveren maar dat vond die man toch een minder goed id. Lobbyen, praten was het devies. Origineel en grappig programma.

Wat het butlerprogramma betreft: in 9 weken klaar worden gestoomd om de rijken der aarde te bedienen. Oud geld of nieuw geld het maakt niet uit. Zolang ze maar geld hebben. Omgangsvormen, bedienen, zakelijke gedeelte van een huishouden runnen, catering, onderhoud, partijen organiseren, verschillen in de omgang met oud of nieuw geld enz. enz. Vereisten zijn volgens de opvattingen van deze Londense school: dienstverlenende instelling, het leuk vinden om het anderen naar de zin te maken, genoegen nemen met een klein priveleven.
Het deed mij enigzins denken aan het boek van Lewis. Over een zichzelf opofferende en wegcijferende butler. Die, naar ik meen, bijvoorbeeld nog geen tijd had om bij zijn stervende vader te zijn omdat de plicht riep.
Maar er staat wel een leuk salaris tegenover. Tussen de 9.000 en 15. 000 euro per maand. De school staat in London en de opleiding kost ongeveer 9.000 euro dacht ik. Tja.

  Dinsdag 3 januari 2006 18:45:22   
edw schreef :

Een goed 2006 toegewenst.
Voor alle werklozen die niet meer weten welke richting ze op moeten: kijk allen vanavond naar de RVU, nederland 3 om ongeveer na tienen. Kijk naar: "sticht je eigen koninkrijk".
(Daarvoor zou je eventeel kunnen kijken naar de butlerschool in LONDON, als je een goedbetaald exclusief slaafje wilt worden).
Maar mijn aanrader is toch wel dat sticht je eigen koninkrijk. Jammer voor de majesteit, want zo is het mogelijk dat ze er een paar concurrenten bij gaat krijgen.

  Zaterdag 17 december 2005 13:56:54   
assepoester schreef :

Om terug te komen op die, in de binnenlanden, hardwerkende Assepoester. Nadat zij de hele middag gesloofd, gesloofd en gesloofd had; gerechten had geregeld, soep op het fornuis had geplaatst, de broodjes had gesmeerd, de bowl gemaakt had, het gebak klaargezet had, de eieren had gekookt, gepureerd en gevuld had, gezogen had. De turbokaars op de tafel had gezet en aangedaan had enz. enz. besloot zij zich om zich eerst te gaan verfrissen. En daar hoorde zij de bel. Even later klonk er een gelach en geroezemoes. Zij dacht : "o, zo wordt het op prijsgesteld en gewaardeerd. De mensen komen vanuit het druilige weer in een warme, sfeervolle verlichte, kamer".
Nadat Assepoester klaar was ging zij naar beneden in afwachting van de vele complimenten die haar waarschijnlijk ten deel zouden gaan vallen.
Zij was nog maar net de kamer in gestapt en daar begon tante A. : "o, o, o, wat heb ik daar gezien. Ha, ha, ha. Glasscherven. Een stille getuige. (Inderdaad Assepoester had een 2 kopjes laten vallen met fatale afloop en opgeruimd, dacht ze. Maarja, zij is een beetje slechtziend zonder bril of lenzen dus er bleef wat liggen).
Dat heb ik nou net eens gezien. Zeg P. heb je het ook gezien? Ha, ha, ha". Wonderwel zei P. hou daar verder over op.

  Zaterdag 17 december 2005 02:13:19   
schreef :


  Dinsdag 13 december 2005 18:49:43   
assepoester schreef :

inderdaad, bea is een hardwerkende vrouw. Zo zouden er meer van moeten zijn. Ze was niet te houwen. Ze mag zo weer komen. Echt, heel geweldig. Ik vraag mij af hoe zij het nu zelf diep in haar koninklijke hartje heeft gevonden. Leuke sjow? Maar feit is wel dat zij oog heeft voor het zwakke. Dat is waar. Maar waar bleef haar zoon nou? Daqt gaat wat worden? Maar, diep in de binnenlanden was een stumper, een sloof, een assepoester, die in haar uppie een heel jubileafeest mag runnen terwijl werkelijk inderdaad iedereen aan het relaxen was van het clubje waar zij in is terechtgekomenis.

  Zaterdag 10 december 2005 22:39:50   
marco schreef :

volgens mij werkt de koningin altijd hard en dit is goed bedoeld

  Zaterdag 10 december 2005 22:38:33   
theo van dijk schreef :

bea is ook weer aan het werk, koffie schenken, wilt u een boomstammetje mevrouw of een runderlapje? Laurentien werkt op de armen distri centra, kei tof goed bedoeld en premievrij natuurlijk. Iedereen wordt vrijwilligerwerker lijkt me een goed plan :(

  Zaterdag 10 december 2005 22:26:45   
monique schreef :

ach fuck die vakbonden man, die maken ons land kapot, hoewel het wel goed is dat ze tegen die poolse chauffeurs zijn. maar goed die willen ook werken. alles moet kunnen, vrije markt, waar houdt het op het geld blijft meestal hangen bij aandeelhouders, straks hebben ze zoveel geld en geen kwaliteit meer, dus kelderen de aandelen vanzelf, alles is in evenwicht op aarde.... Leuke site overigens, ga zo door

  Zaterdag 10 december 2005 22:22:30   
peppie schreef :

de baas zijn tijd, het is al bijna half elf karel. Zeker je ATV'tje vergeten?

  Zaterdag 10 december 2005 22:20:57   
karel schreef :

ja een gastenboek, maar op alle forums moet je je eerst registeren, die logins en paswoorden dat duurt toch te lang.
nee dit is een tof gasten boek man. Top! Eindelijk gas met ik wil werken voor nederland.nl haha, iedereen online en lekker aan het werk!!! (ps. ik zit nu ook lekker te surfen onder de baas zijn tijd, moet kunnen toch?)

  Zaterdag 10 december 2005 22:16:56   
jannie schreef :

hey hey dit is een gasten boek, maar wel leuk om te lezen

  Zaterdag 10 december 2005 22:10:19   
drs jan van dijk schreef :

Ja Johan, ik herken het wel. Als je opbouwende goed bedoelde kritiek hebt, en eigenlijk oplichting aan de kaak wilt stellen, want dat is het gewoon, dan wordt dat op allerhande manier weggemoffeld. Ik vind subsidies nooit echt goed, die maken alleen maar lui, of het nu een werkzoekende of reintegratieburo zelf is. Lekker achteroverleunen lurkend aan een cocktail met een lekker ding op buro, dat wil iedereen. Die adviseur geeft zelf aan op het intake gesprek dat hij 90% factureert en de 10% overhead betaalt aan zijn "werkgever" voor buro gebruik en die leuke secretaresse die hele dag keurig de telefoon opneemt en je niet kan helpen verder. Je moet hetzelf doen, aan een dergelijk buro heb je toch niet veel. Links zit te betuttelen en te moederen over jou en rechts heeft lak aan jouw probleem. Ga hennep kweken ofzo, verdient ook goed.
Die mafia daarboven is nog veel erger, die denken dat ze alles kunnen met hun bevoegdheden en analyse... Na het resultaat van niet goed luisteren naar wat mensen zeggen en vinden, vind ik een zielig vertoning om een eigen positie angstvallig vast te houden, maar zoals je weet, de waarheid komt altijd boven water. Claims van smaad, lach erom man, wat een zielepoten, die advocaten lachen nog harder met overheidsgeld dat ze ook nog extra moeten betalen, nog eens misbruik van het collectieve, maar internet is je redding jong, die grapjassen worden finaal afgemaakt, zoiets heet democratie en is een groot goed. Leuke site verder, ga zo door, prima initiatief. Die amerikanen zijn nog niet zo gek met hun internet.

  Zaterdag 10 december 2005 19:55:19   
johan de boer schreef :

sinds ik mijn reintegratieburo kritiek heb gegeven doen ze niet zo veel meer. van de 5000 euro gaat 4500 euro direct naar het banknummer van de begeleider, welliswaar in fases, maar ok, de begeleider is 52 geniet van een goed pensioen en gaat regelmatig van dit geld met vakantie naar Frankrijk en Zwitserland. Een keer in de 3 weken tot een maand krijg ik wat vacatures gemaild maar de vraag hoe het gegaan is krijg ik niet.
Een IRO is dus pure geldplukkerij over de rug van andere mensen, geeft niet ik zou het zelf ook doen, ik snap niet dat uwv wat kritischer is naar dit soort instanties. Als het papier maar klopt en de dossiers, maar hoe het met de mensen gaat interesseert ze niet veel, ze zijn immers hele dag bezig met papier, ook ik speel wel eens met mezelf, maar het is toch leuker en waardevoller om mensen te helpen aan een leuke baan

  Woensdag 7 december 2005 19:10:49   
oscar uit het gooi in Noord-Holland, Nederland schreef :

Ik vind deze site en de service waardeloos! Jullie hebben niets concreets te bieden. En die voorzitter, heeft een hele hoop blablabla.... Email: oscar - oscarrietdijk@hotmail.com


Reactie van de webredactie - De stichting ikwilwerken.nl en de bijbehorende website is een platform van een kleine groep vrijwilligers waarvan de meeste zelf ongewild en ongewenst werkloos zijn. Zij houden de website en het forum overeind en spannen zich in om via de politiek het werkloosheidsprobleem nu eens echt op de agenda te krijgen.
Een ieder die vindt dat er te weinig service wordt verleend door ikwilwerken.nl kan actief medewerker(m/v) worden en zelf de service verlenen die hij/zij hier mist, en dat is dan weer een stuk constructiever dan te klagen dat anderen zich niet belangenloos voor je persoontje willen inspannen...

  Zaterdag 12 november 2005 13:17:18   
henk schreef :

Om je te kunnen vermaken: www.verkeerenwaterstaat.nl/aquatarra.
Je kunt hier een gratis spel aanvragen.

  Maandag 7 november 2005 12:57:10   
annet uit brielle in zuid holland, nederland schreef :

Zit nu een tijdje werkloos thuis om precies te zijn 6 maanden. Heb al 240 sollicitaties weg maar word er moedeloos van. Alleen maar afwijzingen. ZOu eens willen weten hoe anderen dat ervaren. Email: annet - anderpersoon@hotmail.com

  Dinsdag 1 november 2005 14:19:05   
John Koreneef uit Leerdam in Zid-Holland, Nederland schreef :

Over solliciteren of de zo prettig contact wat je meestal zegt als je vertrekt wil ik het niet hebben maar over hoop dat achteraf gezien onterecht was.

1e kanstraject was bij de argonalt in het kort een onprofessoneel en chaotisch bedrijf , sturen je met een klutje in het riet.

Ik ben thans in een tweede kanstraject gekomen om te reintergreren, mij benieuwe 'k moet er morgen heen dit wordt de tweede meeting, ik verwacht dat ze wel met weer van die flauwe uitgeknipte vacatueres aan zal komen, waar je dan op mag solliciteren.
Wie weet doet deze misschien wel haar best afwachten (maar wachten valt soms niet mee als je er al 5 jaar mee bezig ben)

Sorry moest het ergens kwijt
Gr.John Email: John Koreneef - johnkoreneef@hotmail.com

  Zaterdag 15 oktober 2005 13:43:52   
jannemeidje schreef :

heb je de kop inmiddels al gezien?

  Dinsdag 4 oktober 2005 19:49:33   
jannemeidje schreef :

Vriendelijk doch dringend verzoek aan de beheerder of het makertje van deze site. Graag de laatste 4 bijdragen uit het gastenboek verwijderen.

  Dinsdag 27 september 2005 13:03:07   
jannemeidje schreef :

Voor het makertje van deze site: als je er belangstelling voor hebt. 1 van de Oceanische kop die ik heb gemaakt kun je bewonderen en evt. kopen bij Robeerst in Den Bosch. www.robeerst-interieurs.nl.

Ook kreeg ik net een aanbieding om in een soortgelijke winkel het werk tentoon te stellen. Leukkkk.

  Woensdag 21 september 2005 17:23:40   
jacko wacko schreef :

Naar aanleiding van vanmorgen wil ik dit nog zeggen.

Ik was aan het internetten bij het CWI amersfoort. Op een gegeven moment zag ik (de cursor ging raar doen) dat er werd meegekeken en gelezen!
Stom, had ik kunnen weten want dat is vaker gebeurd.
Nu werd ik behoorlijk kwaad dat ik ging communiceren (heb ik niet verzonden met degene die aan het meelezen was).
Ik nodigde de persoon uit om dan maar eens even een babbeltje te komen maken.

Bleek dat de attente beveiligingsman te zijn. Nooit verder geen last mee gehad! Hij legde uit dat dat procedure was, klopt ook. Op het beginscherm wordt ook melding van gedaan van incidentele en globale controle. (Dus om te voorkomen dat je naar buitenlandse sites/babelboxen,pornosites enz. gaat). Nu vind ik wil werken over het geheel genomen toch in het rijtje passen wat met werk enz. te maken heeft, dus ik zie verdere controle eigenlijk niet zitten.

Nu wist ik niet of deze man was aangestuurd of niet. Door iemand boven in het gebouw die als een soort big brother mee zit te lezen. Dus ik besloot om toch nog eens na de beveiligingsman te gaan en om evt. een klacht in te gaan dienen. Maar nee, er werd niets van uit de organisatie zelf bijgehouden, hij was verplicht om globaal de sites in de gaten te houden. Inhoudelijk lette hij verder niet op, zo zei hij. Dus geen reden voor bezorgdheid, denk ik.

Ik hoop dat je er verder geen last meegaat krijgen.

  Woensdag 14 september 2005 17:35:14   
jannemeidje schreef :

Huh? hangen daar?

  Dinsdag 13 september 2005 15:55:11   
jannemeidje schreef :

Tjonge, jonge, dat is mij eigenlijk nog ooit overkomen. Kom ik langs een trendy winkel. Interieurarchitecteur en design stond op de ruit. Verder een grote ruimte, strakke felkleurige meubels enz. Toevallig heb ik een Oceanische kop bij me. Dus proberen maar. Kom ik binnen.
Hangen daar 2 trendy heren, 1 met een halflang kapsel, witte broek dacht ik, op een hoge stoel. Komt daar een babypup op mij afgerend. Halfliggend vraagt de 1 : "kan ik je een glas wijn aanbieden". Ik bedank. De ander vraagt of ik problemen heb met het gesnuffel van hond. Heb niet.
Nouja, ik heb maar een beetje rondgekeken. Echt lekker liep ik daar nou ook weer niet. Maar wat zag ik tot mijn grote verbazing. Een kleine kast gemaakt van.... sloophout, lichte materialen dus pastel tinten of grenenkleur. En wat mocht ie kosten? Ongeveer 789,- euro!
Zelf heb ik maar niets meer gezegd over de koppen, durfde ik dus niet.

Hangen daar

  Woensdag 7 september 2005 14:31:17   
erazurum schreef :

Onzin new kid on the log.

Pietpraat. Vervreemden van je sociale omgeving? Andere gesprekspartners zoeken?

Hoe dacht je dat te willen doen?

Wat betreft de overheid: de uitkerende instanties? Even een nieuwe consulentje regelen? Dat kun je hooguit 1 a 2 keer doen? Toch is dat naief.
Grote kans dat de "gewraakte" consulent zich in zijn eer aangetast zal voelen en even voorwerk zal verrichten bij zijn of haar opvolger. En ook al heeft men een vrij geschikte consulent toch heb je met de (vaak dubieuze, dubbelzinninge en ondoorzichtige) regelgeving van de overheid te maken. Daar is ook bijna geen ontsnappen aan.

Dan de sociale omgeving in de vorm van familie, kenissen enz. Alsof je een keuze heb om met hen om te gaan. Uiteindelijk ook niet.
Besluit je om ze te mijden dan ligt waarschijnlijk weer een ander probleem op de loer: stigmatisering, er wordt over je gebabbeld met alle gevolgen vandien.

Een optie is, als je het niet naar je zin hebt, weg van de plek des onheils. Inderdaad verhuizen enz. Nieuwe mensen leren kennen, die blanco tegenover jouw staan en.... proberen te voorkomen dat de negatieve mensen niet weer via via via je gaan (is wel een te groot woord) "achtervolgen" en belagen.

  Dinsdag 6 september 2005 15:15:58   
Arjen uit Utrecht in Utrecht, NL schreef :

New kid on the blog...

Eigenlijk ben ik niet zo’n typ die op de barricades gaat staan om hard te roepen dat het allemaal anders moet. En lekker gezellig met z’n allen bakkeleien over hoe onbeschaamd sommige werkgevers, uitkeringsfabrieken of werving- en selectiebureau’s wel niet zijn is ook niet echt mijn ding. Dat soort vervelende ervaringen gooi ik altijd meteen over mijn rug. Dacht ik.

Toch kom je jezelf op een gegeven moment tegen en surf je op een goeie dag eens langs IWW.
Het verhaal over de psychologische kanten van het werkloos zijn was voor mij een feest der herkenning (de eerste maandjes klus je je een slag in de rondte, en passant lees je nog een stapel verjaardagsgeschenken uit, toenemend onbegrip in je sociale omgeving, relatie op de helling). Allemaal zeer herkenbaar en zo bezien ook best vermakelijk. Gedeelde smart, denk ik.

Ik ben eerder een half jaar werkloos geweest en van die periode heb ik achteraf gezien bijzonder veel geleerd. Met name op het vlak van het omgaan met je sociale omgeving. In het begin krijg je nog de status van ‘in between jobs’ toebedeeld, maar naar na een maandje of drie gaan de mensen je toch een beetje als kansloze prutser beschouwen. Niet zelden wordt je dan ook overspoeld met ‘goedbedoelde’ sollitatietips. Kijk daar eens, bel die eens op, doe zus en zo en meer van dat soort opdrachtjes (en opvolgen a.u.b., op straffe van het label dat je je ook niet láát helpen). Soms zitten er waardevolle suggesties bij, maar in veel gevallen heb je te maken met knuppels die zich bij jou wat minder knuppel voelen en pretenderen de netwerker te zijn die het wel eens even voor je zal ritselen.

Mijn remedie hiertegen: selectiviteit ten aanzien van je gesprekspartners als het om je werkloosheid gaat, een flinke scheut relativerende humor en je richten op de pluspunten die zelfs werkloosheid met zich mee kan brengen: vrije tijd benutten – waardevolle les voor de zure appeltjes in het leven - lakmoesproef van ware vriendschap. Blijft staan dat het klussen, sporten of een dagje zeilen naast je sollicitatieactiviteiten geen soelaas biedt tegen de op de loer liggende vervreemding van je sociale omgeving. Vandaar ook mijn aansluiting bij IWW. En zeker voor iemand die nota bene is afgestudeerd op het lobbyen in het Haagse: hard to resist om passief aan de zijlijn te blijven staan...Email: Arjen - arjen_a_wilbers@yahoo.com

  Maandag 5 september 2005 13:06:33   
jannemeidje schreef :

Goed nieuws. k' Heb weer 2 oceanische koppen kunnen verkopen. Aan een Leolux winkel. www.leolux.com
En dat is een hele eer vind ik.
Je bent hot Pietertie, je bent design. Toen ik het beel namelijk voor de eerste keer zag op een plaatje dacht ik gelijk in een flits aan jou, even. D
Bij een aantal winkels heb ik ze laten zien. Er wordt postitief gereageerd.

  Zaterdag 3 september 2005 10:40:49   
jannemeidje schreef :

Ik wil niet veel zeggen maar volgens mij is dat al voorbij. En ik heb je gemist.

  Vrijdag 2 september 2005 12:57:58   
nicole halmans uit heerlen in limburg, nederland schreef :

OPROEP!!!
Op 24 september aanstaande wordt het Binnhof omsingeld door aktievoerders die tegen het beleid van deze regering zijn.
DOE MEE!
Kijk voor meer informatie op www.keerhettij.nl

STUUR DIT DOOR!!! Email: nicole halmans - nicole.halmans@home.nl

  Donderdag 1 september 2005 18:46:48   
seriso uit dordrecht in zuidholland, nederland schreef :

hallo,
ik ben erg blij met uwv en ik vindt belachelijk dat mensen er niet blij mee zijn. je hebt namelijk weinig baan, dan kunnen zij ook wel wat voor je doen bijv.... Email: seriso - sciftci02@student.davinci.nl

  Zaterdag 27 augustus 2005 11:37:57   
jannemeidje schreef :

Graag wil ik even van de gelegenheid gebruik maken om mijn ervaringen als ongeregistreerd ondernemer aan jullie door te geven. Bah. In 1 woord bah.

Wat bedoel ik hiermede. De - en daar gaan we weer - mentaliteit van sommige medeondernemers. Nu dacht ik daar vanaf te zijn, van vervelende collega's welteverstaan. Maar nu duiken er ook hier weer wel heel gehaaide mensen op.

Even een voorbeeldje. Wo.dag ging ik op pad met een ocanische kop. Toen trof ik een enthousiaste vrouw die op zich zeer geinteresseerd was maar het nog moest overleggen met haar collegaondern. Na duidelijk te hebben aangegeven dat het zakelijke gedeelte direct moest worden afgewikkeld (dus handje contantje, zeg maar) vroeg ze, al strelend met haar hand over de gladgeschuurde met op waterverfbasis bewerkte kop: "mag ik hem dan alvast in de winkel laten staan. Dan kan ik alvast zien hoe men daar op reageert". Nouja, vooruit.
Vrijdag hoor je meer.
Zelf gebeld. Ze wilden er nog 1. Nou, fijn. Maar toen kwam de aap uit de mouw, ze wilde hem in consignatie hebben. Uitleggen dat ik dat niet wilde. Praten, praten, praten. Tenslotte opperde de mevrouw de mogelijkheid om dan het geld te betalen, onder voorwaarde dat zij de koppen na ze niet te kunnen verkopen, het geld terug kon krijgen.
Maar toegestemt.

Ga ik op de fiets met kop en rekening naar het naburige gehucht, blijkt de winkel gesloten te zijn. Kan.
Terugfietsen maar weer.
Ga ik een paar uur later weer al fietsend naar de winkel. Moet ik de rekening afgeven. De kassa gaat open, de mevrouw zegt: "ja, er zit niet voldoende geld in de kassa".
"Heb je geen bankrekeningnummer?".
Even heb ik de neiging om de koppen (de andere had al een ereplaats in de etalageruit gekregen) mee te grijpen en op de fiets te stappen, weg van deze plaats. Maar gedwee zeg ik: "ja". Alleen ik wist het nummer niet. "Nou, als je het nummer weet zullen wij het zo snel mogelijk overmaken".
Dat heb ik dan later doorgebeld.
Maar hier geldt, eerst zien en dan geloven.
(Wat ik hier wel van heb geleerd: duidelijk zijn, niet te veel zeggen en voet bij stuk houden en in ruil voor contant geld dan pas de kop).

  Donderdag 25 augustus 2005 13:08:33   
lolita schreef :

Wil Pietersen dan zelf ook foutloos schrijven?

  Dinsdag 16 augustus 2005 15:42:37   
corconsole schreef :

reaktie mbt ikwilwerk

Het is gemeen wat jij daar zegt. Tenminste wat betreft mijn persoonlijke situatie. Ik ben wel degelijk er ingeslaagd om bij diverse opdrachtgevers in dienst te komen. En daar weet jij ook alles van... Daar profiteer jij nog elke dag van, namelijk.

Maar door dit gerommel is het voor mij onmogelijk om nog een goede opdrachtgever in de wacht te slepen. Hierdoor ben ik berucht geworden bij de bureaus. Inmiddels ben ik zo'n 5 jaar verder, zal ik maar zeggen; dus heb ik enorme gaten in mijn cv, verouderde opleiding (daar probeer ik nu dan wat aan te doen door in now time een hbo diploma te halen, zo te zien is dit wel te doen.) plus ik ben inmiddels, naar hun maatstaven gerekend oud. Zo voel ik het niet maar zo wordt het gemiddeld toch wel zo'n beetje gezien.
Snap je dat?


  Vrijdag 12 augustus 2005 07:39:50   
IkHebWerk schreef :

Ik moet zeggen dat het een goed idee is, dat mensen andere mensen helpen. Dat kan op alle vlakken, dus ook op het gebied van WW en WAO.
Het verbaast mij wel hoe makkelijk een slachtoffer rol wordt gekozen. Als ik bij 200 wervig- en selectiebureau's zou worden geweigerd, zou ik ook aan mezelf gaan twijfelen. Andere de schuld geven van persoonlijk falen is dan de gemakkelijke uitweg.
Ik wens jullie veel sterkte in jullie lot.
Tip: doorbreek de kaders! Val niet terug in negatieve denkbeelden en geef vooral niet op! Email: IkHebWerk - pvachter@HAALDITWEGwanadoo.nl

  Donderdag 11 augustus 2005 20:27:35   

Joost schreef :

Hallo,

Wat een slap gelul allemaal. Ik irriteer me echt enorm aan al deze trieste mensen die kennelijk niets beter te doen hebben dan zeiken en klagen op onze overheid maar vooral op het UWV! De medewerkers van het UWV zouden niet capabel zijn, geen kennis van zaken hebben en iedereen zonder blikken of blozen leugens vertellen!!!

GROTE BULLSHIT, ikzelf heb jarenlang bij het UWV gewerkt, en ben er sinds kort (vrijwillig) vertrokken. Ik irriteer me mateloos aan alle mensen die zogenaamd geen werk kunnen vinden (terwijl ik na een enkele keer solliciteren een nieuwe baan had!) maar wel genoeg tijd hebben om de medewerkers van het UWV zwart te lopen maken!

Dat het in Nederland op dit moment niet helemaal gesmeerd loopt ben ik inderdaad met jullie eens, en inderdaad, onze overheid is soms erg onredelijk! Maar om hier nu elke medewerker van het UWV de schuld van te geven? Kijk dan liever eerst naar jezelf.... beetje gefrustreerd misschien?

Mijn motto: Wil wil werken, kan werken!

Toelichting van de webredactie - Om misverstanden tegen te gaan: het is natuurlijk niet zo dat stichting IkWilWerken alle UWV medewerkers de schuld geeft van alles wat er misgaat bij het UWV.
En Joost: als ex-UWV medewerker illustreert u haarscherp met wat voor 'welwillende' en 'begripvolle' houding 846.000 werkzoekenden stelselmatig worden geconfronteerd, óók bij het UWV. Uw motto spreekt eveneens boekdelen. Hulde!

  Donderdag 11 augustus 2005 14:29:04   
pietersen schreef :

Ik zou de site eens controleren of spelfouten en zinsopbouw, want daar laat deze site toch wel her en der te wensen over. Beetje schandalig eigenlijk, geen werk hebben en dan geen tijd hebben voor een fatsoenlijk stukje tekst. tssss

  Donderdag 11 augustus 2005 13:48:18   
Erik Creugers uit Heerlen in Limburg, Nederland schreef :

Eindelijk een site gevonden waar ik als werkloze daadwerkelijk iets aan heb! Vooral nadat de firma UWV mij 2 keer een opleiding heeft laten volgen waar ik nul komma nul niks aan heb. En nu ik het heft zelf in handen wil nemen, mag het niet van het UWV omdat ik er niet geschikt voor zou zijn.
- homepage: Mijn persoonlijke website
Email: Erik Creugers - erikis@(haalditweg)home.nl - site tip: De site die ik gemaakt heb voor iedereen die trucker wil worden

  Woensdag 10 augustus 2005 17:33:38   
jannemeidje schreef :

Groot nieuws

Twee oceanische beelden/koppen zijn verkocht!!!
Aan een design/interieurwinkel. Leukkkkk.

  Dinsdag 2 augustus 2005 15:00:00   
jannemeidje schreef :

Met veel verbazing heb ik de berichten gelezen dat het maktertje van deze site gedaagd zou zijn door de UTrechtse Rechtsbank. Ik kan mij dit niet voorstellen, k'vind het ook heel jammer. Ook hoop ik dat het niet mede door mij komt. Reden zou mogelijk kunnen zijn dat ik deze site vaak onder de toeziende ogen van CWI ambtenaren (te Amersf.) heb moeten lezen. Misschien dat zij hier het een en ander mee hebben gedaan. Maar nogmaals volgens mij valt het allemaal wel mee.

  Dinsdag 26 juli 2005 18:44:13   
hallo schreef :

Met leedwezen heb ik gelezen dat de site ik wilwerken zal moeten voorkomen. Sorry, maar ik kan mij dat niet voorstellen. Wat is er mis met deze site. Helemaal niets volgens mij. Zou de maker van deze site misdadiger zijn als de Nederlandse Overheid? Ik kan het me niet voorstellen.
De 2e vraag en opmerking die ik heb is waarom ik gebanned ben? Is het vanwege mijn laatste bijdragen waarin ik een advertentie heb gezet. En waarop kennelijk geen respons komt. Leuk.

  Vrijdag 8 juli 2005 13:58:00   
Peter Breda uit Blokker in Noord-Holland, Nederland schreef :

Allicht deelt (bijna) iedereen die deze site bezoekt ons aller gemeenschappelijke kenmerk/probleem: ongewild werkloos zijn.
Als dan toch het woord MISDADIG moet vallen, dan toch liever als vermanende vinger richting onze overheid. Een overheid die zich - krachtens de Grondwet - tot verantwoordelijkheid en doel heeft gesteld om in redelijkheid te voorzien in voldoende werkgelegenheid en tenminste redelijk doordacht beleid ter zake. Dit wèl zeggen maar structureel aantoonbaar níet doen, dàt is misdadig! Sterke aan u allen.

Peter Breda MBA, Bsc.
Email: Peter Breda - breda223@HAALDITWEGplanet.nl - homepage: Organisatiekundige en -adviseur

  Donderdag 7 juli 2005 00:48:09   
fupke schreef :

he rudy jij vindt mij een misdadiger....

degene die je verzorgt als je wat heb in het ziekenhuis en die dan iets fout doet zal jij wel zeggen.. ja die is goed bezig die krijgt ook te weinig betaald.. nee je bent z'n type die dan alles en ieder site afloopt om te gaan klagen.zoek werk puber

  Zondag 3 juli 2005 14:18:10   
Joop schreef :

Het laatste nieuws is alweer van 3 maanden geleden, gaat erg goed met deze site ;)

  Woensdag 1 juni 2005 14:52:56   
Bram Alkema uit Zwolle in Overijssel, Nederland schreef :

Hallo, ik ben Bram Alkema ik ben student communicatie aan hogeschool Windesheim te Zwolle. Ik doe onderzoek naar reïntegratie en loopbaanbegeleiding van 50 plussers.

Ik wil uw medewerking vragen voor een kleine enquête.

Wat vindt u van de loopbaanbegeleiding van de UWV/CWI (algemeen)?

Wat vindt u van de kwaliteit van de kwaliteit van de begeleiding?

a.) goed, omdat...
b.) matig, omdat...
c.) slecht, omdat...

Wat mist u in de begeleiding?

Waar moet een loopbaanbegeleider in uw ogen aan voldoen?

Wat is uw mening over reintegratiebureaus?

a.) Goed, omdat...
b.) matig, omdat...
c.) Slecht, omdat...

u kunt antwoorden, reactie mailen naar brammovski@hotmail.com

Ik wil degene die mee wil werken hartelijk bedanken. Email: Bram Alkema - Brammovski@hotmail.com

  Zondag 24 april 2005 11:28:00   
rudy schreef :

Bij het UWV en in het kabinet werken mensen die niet in staat zijn het werk wat ze doen, naar behoren te doen. Zij moeten nodig worden geherkeurd door het Nederlandse volk (daar ontvangen ze immers hun loon/uitkering van).
De glazigheid, arrogantie en de wegwuiverigheid waarmee deze mensen rondlopen is een ernstige psychische kwaal. En let wel: ze zullen een goede uitkering, oprotpremie of gouden handdruk krijgen. Gelijk een een bedrag waarmee je een heel dorp een uitkering van kan verstrekken, medelijden hoef je er dus niet mee te hebben.
Een paar weken geleden had d66 een generaal herkeuringsmogelijkheid in handen gekregen van weldenkende mensen die nog bij positieven zijn gebleven in de politiek, maar helaas, deze blijkbaar zeer besmettelijke ziekte is al tot de meerderheid van de d66 leden doorgesijpeld.
Laten we eens flink gaan besparen op deze geldverslindende groep mensen. Medische beoordeling en de daarmee samenhangende arbeidsmogelijkheden moeten voortaan worden uitgevoerd door reeds bestaande huisartsen met behulp van het formulier van Hippocrates!Vervolgens kunnen alle UWV gebouwen worden leeggeruimt en in gebruik worden genomen door verzorgers en verplegers die flink meer kunnen gaan verdienen (waardoor er automatisch meer van zullen komen, geef ook de ex UWV medewerkers een opleiding voor verpleger en geef ze de helft van hun huidige inkomen wat dan nog veel meer is dan wat huidige verzorgers verdienen.
Het CWI wordt een digitale database van alle vacatures die er maar bestaan, beheerd door alle overspannen ex IT-ers, zodat zij weer in alle rust van hun hobby hun werk kunnen maken op een uiterst nuttige manier.Arbeidsbemiddeling geschied voortaan tussen werkgever en CWI ipv werknemer en CWI. Werkgever wordt dus verplicht een geschikte werknemer aan te nemen, Blijkt dat de werknemer dan toch niet bevalt dan zullen zij zich bij het CWI binnen 24 uur moeten melden als werknemerloosheid. Kunnen die zinloze sollicitatiecursussen ook ophouden, je zit dan gewoon in de database en afwachten maar tot de geschikte werkgever zich meldt!
Klinkt belachelijk misschien, maar zoals zaken nu gaan is niet belachelijk meer, laat staan volgens ieders normen en waarden, maar RONDUIT MISDADIG!!!

Comment van Rudie — 24

  Dinsdag 19 april 2005 15:59:56   
jannemeidje schreef :

Nog 1 keertje wil ik kort reageren op jouw bijdragen. Ik vind dit nogal negatief allemaal. Toch moet je blij zijn dat dit soort voorzieningen er zijn. Wat hebben deze mensen anders.
Natuurlijk is het te verkiezen dat je niet terecht komt in zo'n situatie. Of dat als er wat is je terecht kunt bij mensen die om je geven.

  Vrijdag 15 april 2005 19:43:35   
karel cordijn schreef :

Vertel.
Het is interessant te weten wat voor verrassingen men in petto heeft. Wordt het de Sociale Werkplaats? Wordt het een of ander debielenbaantje, een werkervaringsplaats misschien, waarin je weer mag leren hoe je bijv. de telefoon ook al weer op moet nemen, hoe je ook al weer met Word om kan gaan, hoe je ook al weer een boodschapje mag doorgeven, hoe je ook al weer naar het gezeik moet luisteren van die interessante collega's, hoe je ook al weer de afvalbak moet spelen enz. enz. Mag men voor half gaan werken (subsidieregeling, belastingvoordeel, of zelfs gratis werken _ Wao-ers kunnen op proef worden uitgeleend _ of wordt de persoon begeleid door zijn/haar eigen moatschaaapelijk werrrrker van het project begeleid zelfstandig wonen. Die elke 2 weken op zijn/haar stoep staat, de kasten losrukt, kijkt of hij/zij wel goed gevreten heeft, of men uberhaupt wel vreet, of op tijd afwast enz., of wordt het een begeleiding van de eigen psychiatrisch verpleegkundige van zijn/haar eigen psychiatrisch ziekenhuis?. Die elke ochtend vraagt hoe hij/zij zich vandaag wel weer niet voelt. Die elke dag vraagt: "waar denk je aan". Die elke ochtend kijkt of ie zijn/haar medicijnen voor deze dag wel inneemt zodat men er weer als een zombie bij kan lopen. En bedisselt hoe jouw dagritme er voor deze dag weer uit gaat zien. Waar men de kans kan loen om op een soort gemengde afdeling te zitten waar men elkaar de hele dag kan bestijgen. Die gebeurt overigens in werkelijkheid!!. Die vertelt dat hij/zij nog steeds ernstig ziek is, wat is nog niet bekend. Misschien over een paar jaar. Wie weet. Ja, misschien kan de persoon ook nog terecht in het gezinsvervangend tehuis. Say, say, say.

Heeft het individu nog iets te zeggen over zijn of haar leven?
Inderdaad, dat wordt steeds minder. Er zijn mensen, die dit - tegen elke prijs - niet willen, ik kan ze geen ongelijk geven. Maar ook daar heeft den overheid weer eens iets opgevonden.
Met woede heb ik vanmiddag weer iets in de krant moeten lezen over daklozen in Rotterdam. Alvorens zij van "voorzieningen" gebruik kunnen maken hebben zij de plicht om zich in te schrijven bij de gemeente Rotterdam. Zij worden in contact gebracht met een peleton "hulpverleners". (Waar de meeste van hen totaal op uitgekeken zijn en veelal terecht. Om deze bemoeizuchtige honden te ontlopen besluiten zij inderdaad maar om te gaan kreperen). Er wordt van hen verwacht dat zij gaan werken aan hun problemen (lees: de problemen die de samenleving met deze mensen hebben, zij moeten in feite voor hun (dus die van de samenleving) problemen worden behandeld). En er wordt verwacht dat zij een actieve bijdrage gaan leveren om terug te keren naar de maatschappij. Tjongge, tjonge, terwijl zij daar volkomen op uitgescheten (om het maar es kort door de bocht te zeggen) zijn. Dat willen de meeste niet eens meer.

En ik kan het zo goed begrijpen. Hoe vaak ben ik niet van het kastje naar de muur gestuurd en van de muur naar het kastje. Personen die in now time even gaan beslissen wat er met iemand zou moeten gebeuren. Beslissingen die zeer diep ingrijpen in iemands leven.

Onlangs 4x dezelfde vraag gesteld, 4 verschillende antwoorden gekregen: ontkent wat persoon a heeft gezegd, heeft een andere versie, uitleg, gaat het uitzoeken, weet het gewoon niet, je moet bij een ander zijn. Een vriendin van mij wil dolgraag bij dit soort legale boeven werken. Maar ze zou te dom zijn, zal ik maar zeggen. Nou om zo je werk te doen hoef je toch niet bijster slim te zijn, alleen je moet het met de waarheid niet zo nauw nemen. Liegen, bedriegen, regelen, ritselen, rommelen en belazeren. Oja ook likken, slijmen, bij de juiste personen, dus. Dat is ook wel een belangrijke eigenschap. Als je daar maar goed in bent ben je al aardig ok. Maargoed dat geld voor een heleboel banen.
Vanmiddag nog, bel ik een wicht van het CWI. Vraag ik waar je kunt klagen. "O, dat weet ik zo niet. Even kijken in mijn foldertje. Ja, je kunt klagen". Op mijn vraag: "waar komt die klacht terecht. Ja, ja dat staat er niet zo duidelijk op. Maar waar gaat het over? (is ook een favoriete vraag, gevaar is dat de klant alles heeft verteld en wat later dan tegen hem/haar wordt gebruikt en betrokkene weet als ie de hoorn neerlegd nog even veel als doen hij starte met gesprek, namelijk niets." "Heeft u niets mee te maken antwoordde ik". "O, maar ik kan u misschien doorverbinden met de manager". Ik zeg: "nee, dat is allang een gepasseerd station. Het is tijd voor harde aktie", zo snoef ik. Hahaha. Dat bedoel ik nou. Hoeveel mensen moeten het doen met dit soort antwoorden. Men verplicht je gewoon om uit te zoeken op grond van welke regelgeving men werkt. En ook daar heb ik veel moeite voor moeten doen. Een aantal wist dat eenvoudigweg NIET. Terwijl ze er dagelijks mee moeten werken. Het is n.b. hun werk.
Daarna moet je daar in gaan duiken. Dan blijkt dat op de regel een tig uitzonderingen zijn. Zeer ondoorzichtig allemaal. Dus wat is dit.
Of men is met verlof enz. enz.


We keren echt terug naar de beginjaren van de vorige eeuw. Waar landloperij o.i.d. nog strafbaar was gesteld. Waar ze ook in inrichtingen werden opgeborgen (Veenhuizen).
Ik vind dat deze mensen dit niet opgelegd mogen krijgen. Dit is een aantasting van hun vrijheid. Alleen aanbieden is perfect, zoniet dan houdt het op.
Neeeee, geen argumenten aanvoeren van: men leeft op kosten van de maatschappij. Vaak gaat
het om mensen die de maatschappij niet wenste. Die niet mee konden komen. En zie hier: pay your bill. En wat dacht je van de overheid, gaat die altijd zuinig met geld om. Ik dacht het niet. En die ambtenaar die met dit soort goedkope sociaal zwakkere mensen om de oren slaat, zouden die voor 100% arbeidsproductief zijn. Dat is dan net zo goed op kosten van de maatschappij leven, zeg ik dan maar.
Het is schandalig dat juist een partij als het CDA, o.a. de heer de Geus het voortouw neemt.
Schandalig. En dat D66, die hadden aan dit kabinet een einde kunnen maken. Die verdienen het dat ze bij de eerstkomende verkiezingen geen ene zetel meer in de kamer krijgen. Laten zij zich vooral direct aan gaan sluiten bij hun liberale vrinden.
Ook bereikte mij het bericht dat Bijstanders gedwongen kunnen worden om in tuinderijen o.i.d. te gaan werken. Zo kunnen ze werkervaring opdoen. Tjonge, tjonge. Dan wil het kabinet ook nog es jongeren gaan verplichten om tot hun 23ste of te gaan werken of naar school te gaan. Heb ik dan nog niet zoveel moeite mee. Nederland verrechtst wat dit betreft. Ik wist niet dat dit mij zo zou irriteren. Het is heel slecht voor mijn hart.

  Zaterdag 26 maart 2005 14:54:07   
Dinant Keizers uit hengelo ov in OVERIJSSEL, Nederland schreef :

Waarom niet je energie steken in je eigen toekomst. Als jij geen beslissing neemt dan wordt er voor jouw een beslissing genomen.
Email: Dinant Keizers - dinant@imginfo.nl - website tip - [edit door webredactie: reclame/marketing/spam hier niet toegestaan]


  Zondag 13 maart 2005 13:21:35   
Anneke Klok uit Oud-Beijerland schreef :

Hoi allemaal, ik denk nog vaak aan jullie en leef op afstand mee. Heb nu een baan voor 20 uur per week en da's meer dan genoeg voor deze ex-burn-outer!
Succes verder met alles
Moeke Anna

  Zondag 27 februari 2005 13:03:06   
ledenadministratie uit Rotterdam schreef :

Gelieve vragen en klachten over forum toegang
UITSLUITEND te mailen naar
ledenadministratie@ikwilwerken.nl

  Zondag 27 februari 2005 09:14:31   
Joop schreef :

een acount aangevraagd door forum, al weer ruim 2 weken geleden en nog steeds niks gehoord!


  Woensdag 16 februari 2005 20:49:30   
Johanna uit Wezep in gelderland, nederland schreef :

Eeehjj , k Ben een MeiSje Van 15 Jaar , Wie Weet nOg een Leuk BijbaantJe Voor Op Za Of in De VakanTie , Het Liefst In De provincie Gelderland/Overijssel , E-mail Me ff alS je IetS Weet Jantine_13@hotmail.com , groetjes Johanna Email: Johanna - jantine_13@hotmail.com

  Maandag 27 december 2004 21:59:16   
Joppie schreef :

wat een waardeloze site is dit!

  Dinsdag 23 november 2004 15:09:10   
Bart schreef :

Als je een hoge opleiding hebt en je kunt geen werk vinden dan moet je maar werk doen onder je niveau. Waarom zouden mensen met een baan met een lager niveau (wat al belachelijk is, alle banen zijn even belangrijk) ww-premie moeten betalen voor iemand die alleen op een bepaald niveau wil werken.

  Dinsdag 9 november 2004 12:52:02   
Alma schreef :

Dag Philippe,

Compliment,compliment!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wat een geweldige site. Ik heb me dan ook als werkzoekende met gedeeltelijke WAO uitkering onmiddelijk aangemeld om lid te worden van het discussie-forum!
Gefrustreerd als ik ben over het UWV en integratiebureaus is het bezoeken van jou site als het nemen van een hartversterkertje.............

  Zaterdag 6 november 2004 19:59:12   
Marleen uit groningen in groningen, nederland schreef :

waarom is er geen werk voor kinderen vn 10 jaar en ouder?
bijvoorbeeld ik wil best wat geld verdienen want ik wil een tv en pc maar daar heb ik geen geld voor!
ik hoop dat er een keer een leuk baantje komt voor een beetje jongeren kinderen en die het zelf willen en NIET moeten doei van marleen

  Zaterdag 6 november 2004 10:53:04   
Yero schreef :

Kijk ook eens op dit blog van een werkloze.
- homepage: kijk ook eens op
- site tip: uitkeringen zijn ok

  Woensdag 3 november 2004 21:32:27   
sebastiaan schreef :

Op elk formulier je sofinummer, gironummer en telefoonnummer opschrijven??? 1x is toch genoeg??? of kunnen ze daar niet zo goed onthouden???

  Woensdag 3 november 2004 10:40:05   
sjaak schreef :

wat een gepielepoot

  Donderdag 28 oktober 2004 01:09:40   
Folkert-Willem uit Ballum(ameland) in Friesland, nederland schreef :

[edit door redactie: reclame/marketing t.b.v. eigen gewin is hier niet toegestaan]
- homepage: [edit door redactie]
Email: Folkert-Willem - 2soles4you@belooft.nl - site tip: [edit door redactie]


  Woensdag 13 oktober 2004 15:29:31   
homepage schreef :

Het is weer zover de hufters van het CWI zijn weer bezig geweest. Vandaag heb ik gehoord dat ik per 1999 een gesprek zou hebben gehad met de heer V. Deze man schijnt weg gesolliciteerd te zijn (Wat het precies inhoudt is niet helemaal duidelijk). De door mij en meerderen meest gehate consulent senior dhr. D. daar heb ik in ieder geval wel een "gesprek"meegehad. Waarin ik even om een degenerende manier ben behandeld. Echter dit staat niet in het systeem.

En dat bedoel ik nou net. Van de "klant" verwacht men daar opperste eerlijkheid, getrouwheid, stipheid enz. enz. en zelf flessen ze mogelijk de boel.

Je staat gewoon met de rug tegen de muur.

  Vrijdag 17 september 2004 14:13:44   
homepage schreef :

Jannemietje zeur niet zo om een foto. Plaats je eigen foto op een site.

  Vrijdag 17 september 2004 12:46:03   
Joopiejo schreef :

deze site schiet echt op, het laatste nieuws is al weer van een paar maanden geleden. En het forum loopt ook storm.

  Maandag 13 september 2004 17:16:26   
jannemietje schreef :

Wij willen graag een originele babyfoto zien van het makertje van deze site!!! Echt.

  Donderdag 9 september 2004 14:22:18   
Floris schreef :

Wie is deze Jannemietje? Graag wil ik een intervieuw met haar.

  Vrijdag 3 september 2004 18:08:12   
iris uit nijmegen schreef :

om lid te worden. en dat wil ik wel graag worden.
Email: iris - tigger_iris@ yahoo.com - site tip: kan me niet aanmelden

  Vrijdag 3 september 2004 17:23:24   
jannemietje schreef :

Even zomaar iets anders: de Hiswa te IJmuiden is nog een paar dagen geopend. Je schijnt ook proefvaarten in respectabele zeilbootjes te kunnen maken voordat je besluit of je een yacht wel of niet gaat bestellen.

Het is vrijblijvend hoor.

  Donderdag 12 augustus 2004 14:53:25   
homepage schreef :

Vanochtend las ik in het Univers. krantje dat je nagenoeg in Duitsland voor niets kan studeren aan een Hogeschool of Universiteit.

  Woensdag 11 augustus 2004 16:45:42   
homepage schreef :

Reintegratiebedrijven. Volgens jouw een hemel op aarde. Als ik de site www.landelijkeclientenraad.nl moet geloven niet echt.
Er wordt geleerd hoe je een CV-tje en een sollicitatiebriefje moet schrijven. En daarna komt de "jobhunter" met een kopietje van een advertentie en daar mag je op gaan solliciteren. De persoon in kwestie mocht ook nog eens gaan solliciteren in de branche waar ie - door de heldere lichten van de uitkerende instantie - voor is afgekeurd.

Die re. bedrijven schijnen ook nog eens fors de instanties te laten betalen voor deze diensten.

Mijn advies: ga als het effe kan helemaal niet reintegreren of zorg (maar dat schijnt helemaal moeilijk te zijn) je bijspijkeren of evt. laten omscholen. Kan dat niet en wordt je gedwongen om met een reintegratiebedrijf in zee te gaan, ga dan eerst kijken wat voor netwerken deze bureaus hebben. Als je een beetje logisch nadenkt moet je dan toch bij de reintegratietak zijn van de uitzendbureaus. Deze hebben meestal enorme interessante klantenbestanden.

Alhoewel deze vlieger gaat niet altijd op, de buurman moet reintegreren bij Randstad en hij heeft nog niets. Ja hij werd geattendeerd op een vacature (echt!) als krekelvanger.

  Donderdag 5 augustus 2004 16:12:41   
de buurman schreef :

Wil je mij even excuseren?

Waarom mijn portret op jouw site-je? Ik dacht dat ik incognito hier was. Het valt mij nog mee dat je geen foto hebt gemaakt van de rommel en de vaat die ik moest opruimen. Ter compensatie zo zei je.....
Dacht ik ook een gezellig avondje te hebben. Ik had mij trouwens een ander publiek voorgesteld iets formeler wat heren betreft allemaal driedelig pak, mooie dames (typjes die leken op die achteraf bekeken truttige en eigenlijk ontoelaatbare televisieprogramma Bitches) maar ho maar, nou ja op je dochter (en nog enkele) na. Daar zou ik wel mee verder willen door dit donkere leven met je dochter bedoel ik, kun je wat voor mij betekenen? Een goed woordje doen of zo ook al denk ik dat dat niet echt nodig is? Ik vind haar wel lief eigenlijk. Ik ben een beetje op haar, nou ja, ik weet ook niet goed hoe ik dit moet formuleren.
Ja ik heb haar wel gesproken. Ze had het over jouw. Jouw functioneren als vader. Over wat haar bezig houdt enz. Ik heb maar niets gezegd over jouw functioneren op het net. Misschien had je dat door vandaar dat ik die vaat moest doen. Een soort afstraffing. Of dat je me alvast wat wegwijs wilde maken in je huis dat kan ook. Ja dat zal het wezen.
Wat is dat eigenlijk voor een mokkeltje? Die vrouw met die kinderkopjes om haar hals? Jouw vrouw die heb ik anders nog nooit zien langskomen.

Maar nu terzake ik wil het toch gaan doen, k' wil om de hand van je dochter vragen. Mag ze de mijne worden? Ik hoor niets dus wie zwijgt stemt toe.
Wat dacht je ervan dat ik gelijk maar bij jullie intrek, ik, de buurman?. Morgenochtend half 7 dan sta ik er.

  Donderdag 5 augustus 2004 10:45:59   
volkert schreef :

Homepage zijn alle artsen / specialisten zo goedwillend om voor hun pat. een goed woordje te doen bij verzekeringsartsen. Vrij naief van je.

  Dinsdag 3 augustus 2004 12:32:20   
homepage schreef :

Klopt ongelukkig geformuleerd: verz. artsen worden "gestuurd" door reguliere artsen. Ze proberen (de een meer als de ander) wel zelf de mensen in een bepaalde richting te duwen, namelijk uit die uitkering.
Maar zij weten dat als zij het te bont maken hun naam hebben te verliezen bij collega's enz. enz.Dat kan dus op lange termijn weer tegen hun gaan werken. Dus uiteindelijk denk ik toch dat in de meeste gevallen de reguliere behandelende artsen het laatste woord hebben.
Wat ook nog een bijkomstige rol mee kan spelen is de toekomst van de WAO. Hun positie is op dit moment ook niet zo duidelijk binnen de uitvoerende instanties.

Vaak maken deze mensen (verzekeringsartsen, consulenten, arbeidsdeskundigen en aanverwante artikelen) gebruik van de onwetendheid van de mensen.
Want wie weet nu wat precies de bevoegdheden van bijv. een consulent is? In hoofdlijnen kun je daar met enige moeite nog wel achter komen. Maar je weet nooit exact waar je aan toe bent. Regels kunnen zeer creatief worden toegepast en ik vrees meestal ten gunste van de instanties, dus inderdaad zo min mogelijk mensen laten opleiden, geen eigen integratiebureau laten kiezen, ook de daadwerkelijke bemiddeling is slecht. Bijv. het CWi heeft inderdaad een systeem waarin iedereen die werkgever is zich kan laten inschrijven, dus bedrijven waar zelfs een uitzendbureau niet eens meer mee wil werken wordt geholpen door het CWI. Maar het ultieme grote minpunt van het CWI is (dit in tegenstelling tot de uitzendbureaus/ selectiebureaus, kijk maar bijv. naar de testen die zij op hun sites hebben staan) zij hebben totaal geen oog voor de subjectieve moeilijk meetbare factoren zoals bedrijfscultuur, omgang binnen een bedrijf, sfeer enz. enz. (Zij letten puur op objectieve zaken zoals gevraagd opleidingsnivo en werkervaring. Als dat volgens hun klopt is het goed, zo hoort het ook, ben ik het helemaal mee eens, maar het is totaal niet de praktijk.) Terwijl de subjectieve factoren uiteindelijk van doorslaggevend belang zijn; pas je ergens niet, dan gaat het in de meeste gevallen, hoe goed je ook bent, niet goed.

Ik vraag mij echt af wat de meerwaarde van een CWI is.
Nu 2 opbouwende ideeen:
dat ze nu geautomatiseerd zijn is zeker zo gek nog niet. Aandachtspunt is wel dat dit niet ten koste moet gaan van de privacy. 1. Maar als zij serieuze aandacht gaat schenken aan de subjectieve factoren d.m.v. vragen aan zowel het bedrijf als de werkzoekende kunnen zij misschien het nivo gaan halen van een gemiddeld uitzendbureau en zo kunnen zij misschien zelfs concureren met hen. 2. Ook mogen er wat mij betreft werkpraktijkcentra (simulatiebedrijven, bij bijv. Schoevers hebben zij dit!!) opgericht worden voor werkzoekenden. Zodat zij zelf vaardigheden kunnen aanleren, verbeteren, bij blijven en op hun cv kunnen zetten dat zij ervaring hebben. Volgens mij hoeft dit niet kostbaar te zijn.

  Woensdag 21 juli 2004 11:38:13   
volkerts schreef :

De bewering dat een verzekeringsarts "gestuurd" zou worden door een specialist klopt in de meeste gevallen niet. Zij proberen juist om de klachten zodanig te bagatalisseren dat er zo weinig mogelijk rechten kunnen ontleend uit de desbetreffende verzekering. Artsen die het met de medische ethiek niet zo nauw nemen. Nu zijn er wel meer mensen op deze wereld die zo funcitioneren... maar toch het blijft een kwalijke zaak.

  Dinsdag 20 juli 2004 18:56:28   
homepage schreef :

Er staat inderdaad informatie in die je niet bepaald van de consulenten te horen krijgt. Inderdaad wat dat betreft is het een sterke site. Wel vindt ik het vreemd dat er zoveel gewicht aan de arbeidsdeskundige wordt gegeven. In feite is dat iemand die uiteindelijk aan de hand van nota bene een computerprogramma moet bepalen voor wat voor functies iemand dan nog wel in aanmerking kan komen. Deze beperkingen zijn bedacht door de verzekeringsarts en deze wordt weer "gestuurd" door een specialist of iets dergelijks.
Met andere woorden een arbeidsdeskundige is helemaal niet zo deskundig als hier gesuggereert wordt!!!!!!!!!!

  Dinsdag 13 juli 2004 16:49:47   
haalditweg schreef :

Complimenten voor de site kiesjereintegratie. Zit bijzonder goed in elkaar!

  Maandag 5 juli 2004 22:10:27   
Hendrickx uit Almere in Flevoland, Nederland schreef :

Beste mede-lotgenoten ,

STOP nou ook eens met dat (frustrerende) gesolliciteer en doe als ik , GENIET NOU EENS VAN JE LEVEN ,
JE LEEFT MAAR ÉÉN KEER...
Ook met weinig geld kun je genieten , je moet alleen zo min mogelijk proberen uit te geven... SUCCES !!!
Email: Hendrickx - LoekHendrickx@Hotmail.com - site tip: STOPPEN met Solliciteren

  Donderdag 1 juli 2004 14:29:40   
Raymond uit Noord-Holland schreef :

Dag iedereen....

Via deze weg wil mijn ervaring ook ff kwijt aan jullie...
Wat is het toch dat als je echt aan de slag wilt je ook een Slag van Arnhem, om het zo te zeggen moet voeren om weer een normale baan te bemachtigen....
tegenwoordig is het maar raak met mensen te ontslaan, onder het motto "reorganisatie"!!! Hoe moet dit verder gaan..... en dan kom je bij een uitzendbureau..(28 stuks) waarvan je af en toe moet denken.. hallo ik wil graag aan het werk maar dan helpen ze je daar al geen eens, want ze zijn maar al te blij dat ze zelf hun baantje nog kunnen behouden...... kan ik je helpen ... na 5 minuten te hebben gewacht en geen ander te hebben gezien... in de rij die alleen uit jezelf bestaat... vat je em al.... eeeh wat zoek je.... in mijn situtatie " commericieel werk", en daarbij pak je alles aan, want je wilt aan de slag (zelfs schoonmaak of fabriekswerk).... zegt degene eeeh na je van top tot teen te hebben bekeken .. eeeh we hebben niks.... mhhhh na dit te hebben ervaren al een paar keer, echt al in de 40 X... toch maar eens ff vragen.. wat al die vacatures dan betekenen die staan uitgestald op het raam..... eeeh tja is het antwoord. dat moet anders komen de mensen zich niet inschrijven..... Dit hierboven klinkt voor sommigen van jullie misschien een beetje negatief , maar het is de ervaring van menig individu.. die echt opzoek is naar werk.... en leuk is het niet... weten de meesten wel dat het een baan opzich is, al dan wel niet betaald.. maar toch... tegenwoordig is het ook de hype.. om zogenaamd, alles voorelkaar te krijgen als je gaat netwerken.... maar halloo dat gebeurde toch al... en dan is het ook nog maar eens de vraag.. wie wilt je echt helpen en doet dat dan ook.. want dat zogenaamde netwerken... is ook al weer zoiets uit het dagelijkse leven van wie gun je het en wie niet.... ken je die uitspraak... " oooh was je op zoek" had dan dan verteld... ik wist wel wat voor je.... Yeah wright.. op het moment dat je al iets had gevonden.... komen ze er mee op de proppen.... altijd maar weer Mosterd na de maaltijd.. en wat voor maaltijd, als je die niet eens kan betalen, want je hebt geen werk..... ok nogmaals zie dit als een positieve feedback..... It's a struggle for a life, dat is wat er zich afspeelt in de jaren 2004..... Dat het geen jeren 80 is weten we nu wel...

btw om toch maar ff verder te gaan met dit gebeuren....
Wat denk je bij jezelf haha moet er eigenlijk om lachen, sta je daar in je drie delige pak, want het gaat natuurlijk ook om het visuele gedeelte.... kijken ze je weer van top tot teen aan.... eeh te netjes misschien.. ja maar verder op bij je collega uitzendbureau is het ook weer niet goed als ik dan toch maar besluit in een jeans ( lekker casual outfit) opzoek te gaan naar werk... want dan krijg je die gezichten, van eeeh heb je ook een net pak... zou hij dat wel hebben..??? t is nooit goed... mensen kijk eens verder, en zie eens wat er allemaal om je heen gebeurd...
individu....hier individu daar... maar samen echt werken naar een oplossing ho maar...... ik wens een ieder vanaf hier veel geluk met het zoeken naar een baan.... en alle andere dingen waar je naar opzoek bent.... met mensen om je heen.. die je willen helpen.. en down to earth blijven... jezelf dus....
- site tip: Feitelijkheden, bij het zoeken naar een baan

  Woensdag 30 juni 2004 10:19:19   
wwg schreef :

test test,............pfffffff.............wordt hier al moe van ! En dan ook nog denken aan werk !

  Maandag 28 juni 2004 19:11:58   
kj uit jk in fghfgh, gfhfgh schreef :

fghgfhfhfghdfgdfgsdfg Email: kj - fghfgh@woohoo.net

  Woensdag 2 juni 2004 11:12:06   
r.knaack uit oss in nb, nl schreef :

Werklossheid heeft gevolgen!
Beste mensen,
enige tijd geleden heb ik jullie een opstel geschreven onder de titel: „werklosheid heeft een redenen“, helaas was de reactie erg mager! Maar dat komt overeen met mijn inschatting met hoe weinig engagement men als Nederlander zijn leven wil vormen en voor zijn rechten als gemeenschap wil opkomen. Men moppert liever in de luie stoel als dat men iets tegen de toestanden wil ondernemen!
De opzet van „Ik Wil Werken“ is hierbij een voor mij onverwachte initiatief geweest, maar ik heb gezonde twijfels erbij of het überhaupt enige invloed heeft! Enquêtes, als gatenvuller in het nieuws komen is te anoniem en maakt de daadwerkelijke situatie niet zichtbaar en omdat het nieuws ook snel weer vergeten word blijft het dweilen met de kraan open!
Inmiddels stromen de mensen van uit de nieuwe EEG-landen binnen en werken bij ons voor dumpingsalarissen, en dat is al zo erg geworden dat zelf de IBN, als gesubsidieerde instantie voor mensen die het iets moeilijker hebben om in onze maatschappij werk en inkomen te hebben om deze een baan te bieden, stellen inmiddels Poolse mensen in dienst! Het is toch te gek om los te lopen!
Net zo dat het geen enkel werkloze mens op straat gedreven heeft om zijn ongenoegen uit te drukken als het bekend werd wat de top van het GAK met onze gelden maakt, namelijk roekeloos aan eigen belangen uitgeven, dat pikken wij allemaal maar, lekker vanuit de luie stoel mopperen!
Zeker, het is nu bespreekbar om de huurprijzen met 25% te verhogen en dat door politiek Den Haag, die allemaal hun eigen Villa(s) hebben! Het leuke hierbij is, dat met een stijging van de huurprijzen alle onroerend goed in prijs stijgen, dus ook die van de ministers! Leuk of niet, hè? En de energie- maatschappijen hebben ook al een verhoging in dien trant in het vizier, leuk- of niet soms?
Ik heb zo´n beetje het gevoel, dat die kip die gouden eieren legt nu nog eens flink uitgeknepen wordt voordat zij geslacht wordt! Maar als werkloze werknemers kunnen wij ons lekker terug leunen en van uit de luie stoel mopperen! Maar misschien komt het eens bij de een of ander op dat wij immers als ex-werknemers immers zelf de kip zijn die geslacht wordt door politiek Den Haag!
Wij zullen nu voortaan wat vaker van mensen te horen krijgen zoals die mevrouw uit Berghem die voor zich en haar kinderen geen toekomst meer zag en een einde maakte aan 4 levens rond het pinksterweekeind! De burgermeester van die gemeente (OSS) is de grootste huichelaar geweest met zijn commentaar omtrent deze daad! Het Osse gemeentebestuur is namelijk een van de ergste voor sociaal zwakken en roekeloos in de omgang met hen! Voorbeelden zat!
Ik voor mijn deel heb geen geloof nog als christen nog iets in dien aard maar kan wel alleen maar iedereen de bijbel aanraden als bij hem enige vorm van veroordeling van de mevrouw uit Berghem opkomt en het stuk over de ontmoeting van Jezus en Magdalena te lezen: wie vrij is van schuld werpe de eerste steen! Lekker zo in de luie stoel te mopperen, hè!
Ja, zulk een daad gaat ons allen aan omdat wij niet alleen maar een verplichting hebben jegens onze medemensen, maar ook morgen zelf de geslachte kip zijn, dus een mes wat aan twee kanten snijdt! En ik zou elke werkloze willen vragen zich eens tien minuten tijd te nemen en zich in de mens achter deze daad te willen indenken, en dat wat dan in jou opkomt op een kaartje te schrijven en naar de tweede kamer in Den Haag te sturen t.a.v. alle fracties!
En als jullie misschien eraan denken uit de luie stoel op te willen staan en iets tegen de toestanden te willen doen dan kunnen wij een begin maken d.m.v.de europeesche verkiezingen te boycotteren d.m.v. het oproepbiljet naar de tweede kamer retour te sturen en erop te schrijven :
“PROTEST ; IK WIL WERK!
Hier het adres : Tweede Kamer
Plein 2
2500 EA DEN HAAG
Email: r.knaack - friends-of-nature@europe.com

  Donderdag 20 mei 2004 20:56:04   
tsjaikdus schreef :

waarom kun je nou niet meteen in het forum schrijven als je je aanmeldt? Er is toch al bijna geen activiteit daar... zo al helemaal niet meer

  Maandag 17 mei 2004 19:25:00   
Keizers uit hengelo ov in Overijssel, Nl schreef :

Stop met het zoeken naar werk en neem het leven in je eigen handen. Bekijk mijn web-site en vraag nadere informatie aan. Ik hoop dat ik op deze manier zoveel mogelijk mensen kan helpen en begeleiden aan een nieuwe toekomst.
Met vriendelijke groeten
Dinant Keizers
Email: Keizers - dinant@acninc.to - homepage - (edit door redactie: link=SPAM: Multi Level Marketing is hier verboden)

  Woensdag 28 april 2004 15:32:48   
toine schreef :

Leuke en originele expositie. N.a.v. eigen ervaringen o.i.d.. Een boek had je ook kunnen schrijven. Zoals J.J. ? Voskuil heeft gedaan met Het bureau. Al zijn jarenlange werkfrustraties, met de nadruk op het relationele gedoe, heeft hij daarin verwerkt. En volgens mij is er nu tussen de middag, op 747 AM?, een hoorspel van gemaakt. Die gaat drie jaar duren. Er is diezelfde middag ook nogeens een herhaling van als ik mij niet vergis.

  Dinsdag 27 april 2004 16:42:41   
Ingrid Roodenburg uit Amstelveen in Noord-Holland, Nederland schreef :

Deze expositie over het thema "werk" heeft reeds vorige maand plaatsgevonden in Amsterdam, maar is nog virtueel te bekijken op mijn website. Mijn schilderijen vertellen het verhaal over het werken in een baan (en het verlies ervan) in de hedendaagse maatschappij. Een tijd waarin zoveel mogelijk werk in een zo kort mogelijke tijd moet worden verricht met zo min mogelijk personeel. Menigeen zal dus de specifieke taferelen kennen en herkennen; een klikkende collega, een vervelende, hautaine chef, een sollicitatietraining enz.
Email: Ingrid Roodenburg - iroodenburg@hotmail.com - homepage: Expositie "Over het werken in een baan enz."

  Dinsdag 27 april 2004 12:32:24   
toine schreef :

Wat ik hier maar mee wil zeggen: dat mensen of dat iemand zijn of haar best doet om een ander te helpen is prijzenswaardig.
Maar men moet wel weten wat men doet. Uit het onderstaande blijkt dat het e.e.a. niet goed is gegaan en dat is gewoon schrijnend.

  Dinsdag 27 april 2004 11:17:45   
toine schreef :

Vervolg berichtje.

Wie haalt het in zijn of haar hoofd om ongevraagd in iemands leven te rommelen. Het zal eens moeten gebeuren bij de persoon / personen in kwestie. Het getuigt overigens ook van een enorme arrogantie.
De gevolgen van de "hulp" zijn groot: contacten met uitzendbureau's zijn kapot (daar moest ik het wel van hebben en hun hadden ook schitterende werkplekken), zo'n d r i e jaar geen inkomsten. Dus geen vakantie, geen ziekenfonds, geen kleding kunnen kopen enz. enz. enz.
Ook om zo benaderd te worden, als zijnde de bedrijfsgek die we liever kwijt als rijk zijn, is voor jezelf ook behoorlijk confronterend. Ook naar andere mensen toe, het stimuleert mij in ieder geval niet om contacten aan te gaan - als daar de mogelijkheden al voor aanwezig zouden zijn; zonder geld kom je niet ver. Ook heeft men de brutaliteit gehad om aan mijn jaren te komen die ik door dit geoh niet normaal en op de wijze heb kunnen doorbrengen als dat ik zou willen. Kortom de schade zowel materieel als immaterieel is heel groot.

Maar goed jullie hebben plezier gehad en daar gaat hem om want ach zeg nou zelf wie is zij nou?

Je begrijpt kennelijk niet dat ik heel grof geschut heb ingeschakelt die op het moment als ik groen licht in aktie gaat komen. En geloof mij, je bent dan niet blij. En zeker niet als blijkt dat jullie intenties helemaal niet zo zuiver zijn.
Je kunt nog escapen door te zorgen dat ik op de een of andere manier (maar zonder dat ik gelabeld ga worden als een psychiatrisch pat. of o.i.d.) die 3 jaar vergoed krijgt en dat verder ik blanco "bekend" bent bij de uitzendbureau's. In de hoop dat ik geen consulent tegen ga komen die het e.e.a. uit zijn of haar blote hoofd weet te herinneren.

  Maandag 26 april 2004 16:36:36   
toine schreef :

Ik wil even wat rechtzetten. In het verleden ben ik vrij negatief overgekomen richting werk. De indruk zou bij sommigen mensen kunnen bestaan dat ik niet wil werken. Dat is niet waar. Maar inderdaad niet op de manier zoals dat de afgelopen v i j f jaar is gegaan.
Dat ik bij elk bedrijf c.q. organisatie kon blijven maar wel als zijnde de bedrijfsidioot. Dit is de reden geweest dat ik maar steeds ben weggegaan. Met als gevolg dat ik nu geen eens meer gebruik kan maken van de uitzendbureau's.
Dit is inderdaad ook niet altijd alles maar van lieverlee ben ik wel gewend geraakt aan het op deze manier werken. Zie mogelijk volgend bericht.

  Vrijdag 2 april 2004 19:09:35   
emilia schreef :

Graag wil ik even reageren op de 45 jarige vrouw. Bij het lezen van het stukje krijg ik een beetje het gevoel dat je niet meer interessant zou zijn als je die leeftijd of ouder bent. Ikzelf ben 45 1/2 jaar, alleenstaand, geen kinderen en ik voel mij nog steeds waardevol. En ik ben ervan overtuigd dat er meerderen zo overdenken. Tuin niet in de iedeen die sommige (m.n. mannen die zelf veelal in de midlife crises verkeren) dat alleen jonge vrouwen waardevol zijn. Het zegt alleen al genoeg over dit "soort" mensen. Veel sterkte.

  Woensdag 31 maart 2004 15:51:46   
toine schreef :

Antialles, kerel? met jouw kan ik praten. Jij hebt het door. Geen irritante iq testjes bij het cwi meer enz. enz. gewoon gaan genieten.
Koffie staat tot baan als banaan staat tot maan.
Proost.

  Maandag 29 maart 2004 21:44:35   
Buur uit Kruiningen in Zeeland, Nederland schreef :

Bij deze wil ik eens iets toevoegen aan uw Gastenboek
Ik ben een vrouw van inmiddels 45 jaar, en word al 8 jaar gediscrimineerd op mijn leeftijd, op allerlei vacature,s solliciteer ik maar NOPE, Geen een instantie doet er wat aan, daarom wil ik jullie er eens op wijzen, ga hier eens mee aan de slag!!!!!!!
Ik ben dan wel 45 jaar, maar ik doe niet onder voor iemand van 25 jaar en kan minstens nog 20 jaar MEE ?????
Wie mij wil/kan helpen mag mij mailen, wil graag wat bijleren maar ook daarin word ik belemmerd vanwege mijn leeftijd!!!!!!!!!! Email: Buur - buur@zeelandnet.nl

  Maandag 29 maart 2004 09:44:01   
P. Nierop uit Rotterdam in Zuid Holland, Nederland schreef :

Goed gekleed solliciteren zonder kosten.

Dress for success: een initiatief ontstaan om mannen en vrouwen met een uitkering aan te moedigen bij het vinden van een (betaalde) baan.
Na een periode van een inkomen op minimum niveau te hebben geleefd, blijft vaak weinig geld over om kleding voor een sollicitatiegesprek of een nieuwe baan aan te schaffen.
Toch wilt u representatief op een sollicitatiegesprek verschijnen.

Dress for success biedt u de oplossing.
Wanneer u vanuit een minimum uitkeringssituatie gaat solliciteren, kunt u bij Dress for success gratis 1 set kleding uitzoeken. Wij vragen u wel om de uitnodiging voor uw sollicitatiegesprek mee te brengen. Als u wordt aangenomen, krijgt u een 2e combinatie op vertoon van de aanstellingsbrief of het arbeidscontract.

De kleding is geschikt voor zeer uiteenlopende sollicitaties, in diverse maten en stijlen en wordt niet alleen door particulieren beschikbaar gesteld, maar ook via donaties en sponsoring verkregen.
I.v.m. de pas gestarte inname van herenkleding worden de mannen verzocht om eerst telefonisch contact te zoeken met Dress for success.

Kom gewoon eens langs bij Dress for success en kijk op uw gemak rond. U kunt ook een afspraak maken op een ander tijdstip of dag, wanneer u dat prettiger vindt.

Bezoek adres:
Winkelcentrum Hesseplaats
Hesseplaats 106
3068 EA Rotterdam (wijk Ommoord)
Openingstijden: di. 13.00-16.00 uur, wo. 10.00-16.00 uur, do. 13.00-16.00 uur

Voor afspraken of informatie:
Reny Winkelman (coördinator)
p/a Wijkcentrum Oriënt
Kobehof 5
3067 MC Rotterdam
Tel. Info 010 - 4553799, afspraken 06 – 15382111.
E-mail adres: RWinkelman@buurtwerk-alexander.nl  Maandag 29 maart 2004 08:56:13   
C. van Steen uit Hooge Zwaluwe in Noord Brabant, nederland schreef :

zoek jij zelfstandig werk waarbij inkomen gebaseerd op inzet en tijd mail mij vooe verdere informatie. Email: C. van Steen - CWVANSTEEN@HOTMAIL.COM

  Maandag 22 maart 2004 18:27:35   
antialles schreef :

Ik zit nu alweer 3 jaar thuis, ik heb geen zin meer om te werken ik vind het wel best zo. Elke dag uitslapen , nooit in de file ! Zomers lekker elke dag naar het strand !
Regering naar de tering !

  Donderdag 4 maart 2004 10:14:30   
John v Geenen uit Schiedam schreef :

Sympathieke site. Ben zelf MBO-docent SJM/SD en leidt toekomstige werk- en inkomsten conculenten op. Mensen die straks aan de slag gaan bij CWI's, GSD's, UWV's en Uitzendbureaus. Zal deze site onder aandacht van colega's en studenten brengen. Kan hen helpen om meer genuanceerd naar de werkloosheidsproblematiek te kijken. Heel veel succes toegewenst. Email: John v Geenen - J.J.vanGeenen@zadkine.nl

  Maandag 1 maart 2004 14:41:05   
toine schreef :

Hoe valt dat nou, Joop? Welke werkgever mis je nou?

  Zondag 29 februari 2004 10:32:47   
Joop schreef :

Na 2 jaar parttime aan mijn eigen bedrijf te hebben gewerkt, ben ik nu eindelijk verlost van een werkgever.
Eindelijk vrij.

  Donderdag 26 februari 2004 17:50:10   
toine schreef :

Begin voor jezelf?

  Zaterdag 21 februari 2004 09:21:13   

Rob Groenendal uit Nederland in Nederland, Nederland schreef :

(edit door redactie: bericht=SPAM, 2e waarschuwing, 3x = IP ban!)

Email: Rob Groenendal - rgroenendal@home.nl - homepage: Begin voor jezelf START hier

  Dinsdag 10 februari 2004 17:28:21   
KnightFlea schreef :

Rob,
'k Ben mogelijk de webmaster voor, of anders is zo'n boodschap als die van jou te cryptisch, wat mij betreft in ieder geval hier in dit gastenboek.

KnightFlea, de redrridder

  Zaterdag 7 februari 2004 09:07:25   
Rob Groenendal uit Zwolle schreef :

(edit door redactie: bericht=SPAM, 2e waarschuwing, 3x = IP ban!)

Email: Rob Groenendal - rgroenendal@home.nl - homepage: Begin voor jezelf START hier

  Dinsdag 10 februari 2004 17:28:21   
KnightFlea schreef :

Rob,
'k Ben mogelijk de webmaster voor, of anders is zo'n boodschap als die van jou te cryptisch, wat mij betreft in ieder geval hier in dit gastenboek.

KnightFlea, de redrridder

  Zaterdag 7 februari 2004 09:07:25   
Rob Groenendal uit Zwolle in Overijssel, NL schreef :

Zoek je een uitdaging ?
- homepage - (edit door redactie: link=SPAM)
Email: Rob Groenendal - rgroenendal@home.nl - website tip - (edit door redactie: link=SPAM)

noot van de redactie (Joop Smits):
@ toine/linny/rambambouie/gast 200+ en anderen: wij danken u uit het diepst van ons werkzoekende hart en insgelijks!

  Woensdag 24 december 2003 17:10:58   
toine/linny/en vele andere schreef :

Aan het makertje van deze site: goede feestdagen toegewenst.

  Maandag 22 december 2003 16:50:31   
linny schreef :

knightridder: wat nou, daar stopt het echt mee? Nu al. Terwijl je het nu door hebt.

  Maandag 22 december 2003 09:11:06   
Gastheer schreef :

ik had gereageerd op het onderzoek en nu is die discussie ineens helemaal verdwenen!


  Dinsdag 16 december 2003 20:48:56   
KnightFlea schreef :

Lin
Ik ben
er door
maar daar stopt het
echt

  Woensdag 10 december 2003 15:15:36   
toine schreef :

We hopen dat deze site blijft bestaan. Het lijkt wel of het steeds minder druk wordt. Niet opgeven.

  Woensdag 3 december 2003 15:24:57   
linny schreef :

Mooi geschreven Knightflea. Jij hebt je door.

  Dinsdag 2 december 2003 19:00:12   
schreef :


  Dinsdag 2 december 2003 19:00:12   
toine schreef :

Complimenten voor je verhaal mbt reintegratiebureaus.
Vanmiddag heb ik Klikreint.bedrijf /expertisecentrum Utrecht aan de lijn gehad. Droevig.
Er wordt daar niet gekeken naar de persoon wat ie wil (hij zei ook op dit moment is er niet veel te willen op de arbeidsmarkt), waar de knelpunten liggen. Er worden geen opleidingen gegeven alleen korte cursussen zoals, jawel: de sollicitatietraining, cursus hoe maak ik een CV en een goede sollicitatiebrief enz.. Doelstelling is om de mensen tegen zo weinig mogelijk kosten zo snel mogelijk aan het werk te helpen.
Dus concreet kan dit inhouden: je leert een attitude aan tijdens een sollicitatiegesprek, daar ben je kennelijk helemaal tijdens hun "begeleiding" mee bezig. Zodat de werkgever een goed beeld van je krijgt. Je wordt aangenomen.
En dan begint de ellende weer. Mocht je vakinhoudelijk wat achter zijn geraakt of je loopt altijd tegen dezelfde (relationele) problemen aan daar is dus verder niets meegedaan dus grote kans dat dan de ellende van voren af aan begint. Het eind van het liedje is dat je weer na een klein jaartje op straat staat. En de hele procedure begint weer van voren af aan.
En het reintegratiebedrijf wordt krijgt inderdaad weer een ruime vergoeding voor haar diensten.


  Dinsdag 18 november 2003 19:01:35   
toine schreef :

Onsportief dat er weeeeeeer een berichtje is verwijderd.
Jammer, jammer. Wat moet ik dan nog zeggen wat wel door de beugel kan. Jij lijkt verdacht veel op die Hagenees uit het (ontzettend )leuke stukje (niet grof, geen gevloek, alleen jammer dat de uitzending op zondag valt) van Van Kooten en De Bie : Wo ist der Bahnhof.
Echt. ECHT. Volgens mij ben jij het zelf die daar in meespeelt.
Geintje

  Woensdag 5 november 2003 12:43:39   
toine schreef :

hai hai. Even een postief berichtje. Zijn jullie niet echt gewend van Toine dacht ik zo. Welnu, ik heb naar een medewerker van een niet onbekende partij, op diens verzoek, een nieuwe mogelijke bezuiningspost onder de aandacht gebracht namelijk: pesten op de werkvloer. Jaarlijks schijnt dit 10 M I L J A R D te kosten. Dus ga , wat mij betreft, met terugwerkende kracht es effe verhaal halen bij de werkgever (die dat dan weer op zijn beurt bij betrokkenen mag gaan doen). Nou ok, ok dit zal niet gaan gebeuren maar het is toch geen gek idee om hier op te gaan bezuiningen. Bijv. door het heffen van fikse strafkortingen.

Eerlijk is eerlijk, dit is toch veel beter en vooral gemakkelijker, om omgangsregels aan te scherpen, dan om oudjes eens in de 3 weken een wasbeurt te geven. Of om een verplichte pyamadag in te voeren.

Er zal naar gekeken worden, let maar op...........

  Dinsdag 4 november 2003 13:47:13   
stil schreef :

Het is een beetje stil geworden rondeom IWW. Het laatste nieuws dateert al weer van 10-10.

Nogmaals, IWW is een goed initiatief, alleen er mag wel wat meer aan de weg getimmerd worden.


  Donderdag 30 oktober 2003 15:35:54   
Ria uit Noord Holland schreef :

ik wil even reageren op het bericht van p_a: jij wordt afgewezen omdat jij geen werkervaring hebt. Ik word afgewezen omdat ik volgens het uitzendbureau en een andere werkgever overqualified ben for the job. Al die andere afwijzingen zijn: "Wij gaan verder met andere kandidaten!" Geen reden opgegeven waarom ik niet eens uitgenodigd word: ben ik te oud, zoeken zij een man, liever een autochtoon. Ik schrijf niet naar de eerste de beste baan als ik niet denk, dat ik geschikt ben. Toen het uitzendbureau mij belde over die baan, zei ik, dat de baan te licht is voor mij. Zij zei: "Dat kan wel zo zijn, maar ze willen er wel voor betalen!" O.k. verder geen commentaar, later belde ze terug, de werkgever vindt mij te zwaar voor die baan. Dus al met al je moet gewoon geluk hebben en zoals mijn man zegt: "Ze moeten het je ook gunnen!" Als ze je niet willen hebben, verzinnen zij als het hen uitkomt ter plekke één of andere smoes. Het heeft echt geen zin kwaad te worden. Ik heb mij voorgenomen als ik weer een afwijzing krijg, gewoon te denken, oh, dat is jammer! Zij weten niet wat ze missen!! Er zijn werkgevers bij die niet eens een bevestiging sturen of die helemaal niet reageren, terwijl jij reageert op een geplaatste advertentie. Ik hoop voor betere tijden in 2004!

  Zaterdag 25 oktober 2003 16:52:46   
toine schreef :

Wat het luchtig nieuws betreft van Bernd en de consulenten van het CWI: het is net als bij beleggingsadiviseurs / analisten, zet je er een aap neer dan krijg je hetzelfde resultaat.

  Vrijdag 24 oktober 2003 17:19:12   
toine schreef :

Hoi hier ben ik weer. Ik ben blij met de nieuwe opzet. Vooral het gedeelte van de uitvoeringsinstellingen. Even nog een reaktie voor Ben van timedesk op de foto (ik kan niet meer of mag niet meer, "leuk hoor" daar reageren) vandaar dat het zomaar even moet, met het wasgoed uit Zaltbommel.
Kijk ze bestaan dus toch nog mensen die niet de vuile was buiten hangen. Maar aan de andere kant wat betekent die schoen?. Die persoon? is toch niet van plan om te springen?  Woensdag 15 oktober 2003 09:56:15   
Remy da Thesta schreef :

Doe nu mee aan de enquête het gebruikersonderzoek sociale dienst van StimulanSZ!! Deze organisatie zet zich in voor de verbetering van de kwaliteit en service van de sociale zekerheid. Daarom willen we nu weten wat u vindt van de informatie over sociale voorzieningen (zoals uitkeringen), die aangeboden wordt op de websites van de gemeenten.

Wanneer u meewerkt aan dit onderzoek helpt u mee om de service van de sociale dienst op het internet te verbeteren. Met de resultaten van dit onderzoek kan de gemeente de website beter aanpassen aan de wensen die u als internetgebruiker heeft. U zult uiteindelijk dus ook kunnen profiteren van deze resultaten. Dat is toch al genoeg reden om mee te doen!

De link naar het onderzoek is : www.stimulansz.nl/enquete
Email: Remy da Thesta - remy.dathestat@vng.nl - homepage -

  Zaterdag 11 oktober 2003 22:42:05   
Jan Wignand uit Schiedam in Zuid-Holland, Nederland schreef :

Tja, ik zoek nog mensen voor mijn bedrijf. Als je in de buurt van Rotterdam woont, stuur me dan ff een mailtje (jansusi@kabelfoon.nl).
- homepage -
Email: Jan Wignand - jansusi@kabelfoon.nl - site tip: Vrijheid voor altijd!

  Woensdag 8 oktober 2003 16:59:07   
toine schreef :

Voor je eigen gaan beginnen jongen.... of inderdaad vrijwilligers gaan doen in bijvoorbeeld het buitenland. Dat is, zo is mijn ervaring, nog ontzettend leuk ook. En je hebt een grote kans dat je dan wel in je vakgebied verder kan.
Ik ken iemand die is ook onlangs afgestudeerd in bedrijfskundige informatica en economie die is nu uitgezonden naar Indonesie en na 3 maandjes gaat ie naar Japan en later ook nog naar China. En hij doet iets met zijn studie (een netwerk opzetten). Met name Christelijke organisaties die schreeuwen om mensen. Vaak moet je wel zelf (een bescheiden) bedrag per maand meenemen. Maar als dat kan dan wist is het wel...

  Dinsdag 7 oktober 2003 16:39:44   
p_a uit Noord-Holland in Noord-Holland, Nederland schreef :

De reportage in het NOS Journaal kwam inderdaad niet goed over, jammer natuurlijk maar niet verrassend als je bekijkt wat Marga van Praag eerder voor reportages had gemaakt. Ondanks dat vind ik het initiatief wel sympathiek en kijk ik nog even aan hoe het allemaal loopt.
Zelf ben ik (23) in april afgestudeerd van de universiteit in een sociaal-maatschappelijke richting en ben op alle vacatures waarop ik heb gereageerd afgewezen wegens gebrek aan ervaring. Ik heb ook geen werkervaring en een uitzendbureau zei enkel "ga maar schoonmaken". Alle vacatures willen iemand tussen 18-25 met minstens 5 jaar relevante werkervaring waarvan 2 in een leidinggevende positie en als het even kan heb je de wereld al bereisd, bent actief in vrijwilligerswerk, heb je een rijbewijs, heb je een druk sociaal leven en doe je er nóg een studie naast in de avonduren.
Zelfs de vacatures voor starters en trainees hebben hoge eisen waar je nooit aan kunt voldoen. Moet ik maar gaan schoonmaken in de avonduren? Uitkering aanvragen en gedwongen worden kleerhangers te sorteren? Is that the way to go? Email: p_a - pieteralias@hotmail.com

  Vrijdag 3 oktober 2003 16:52:17   
Toos Kossen uit Amsterdam schreef :

Amsterdam, 3-10-03
Hallo beste mensen.

Misschien kan het werk dat ik doe een uitdaging zijn voor een aantal van jullie.
Bij deze wil ik jullie dan ook van harte uitnodigen om te reageren op het volgende.
Ik, Toos Kossen ben onafhankelijk Nikken distributeur. Dat wil zeggen dat ik aan zoveel mogelijk mensen probeer te vertellen wat voor prachtig product Nikken fabriceert. De producten van Nikken vallen onder de preventieve welzijnsproducten en zijn gebaseerd op Japanse technologie. Het verkoopsysteem is d.m.v. netwerkmarketing. Heb je (misschien) belangstelling, neem dan contact met me op, via tkossen@xs4all.nl

Met vriendelijke groet Toos.
Email: Toos Kossen - tkossen@xs4all.nl

  Vrijdag 3 oktober 2003 16:13:09   
toine schreef :

Achter de computer van het CWI zat ik. Toen komt er een consulent naast mij zitten. Loerend keek hij op mijn scherm. Hij boog zich naar mij toe, "zeg waar ben jij naar opzoek"? Ik keek naar vacatures voor leraren i.v.m. belangstelling voor een lerarenopleiding.
Hij zag dit en mompelde iets: "oo, dat had ik niet gedacht".

Dit is toch niet meer normaal..... tjonge, tjonge


  Zondag 21 september 2003 11:51:25   
Chaira uit Heiloo schreef :

Beste mensen,

Wat was ik blij toen tante Marga met jullie op tv verscheen! In het verleden dacht ik dat ik de enige zielige werkzoekende was en ik dacht in het belang van de werkzoekenden moet er toch iets gedaan worden. Je moet toch een front vormen? Als je gewend bent te werken en dan verplicht thuis moet zitten, zit je eigenlijk in een gevangenis zonder tralies ............ en hoe langer het duurt, hoe frusterender het wordt. Ik ben dus heel erg blij met jullie. Bij mijn enige interview tot nu toe heb ik mijzelf moeten verkopen; ik heb nog net niet op de tafel gestampt en de mensen bedreigd. Conclusie: praten als brugman, testjes maken en uiteindelijk krijg je de baan toch niet. Dan ga je pas twijfelen aan jezelf!

  Vrijdag 19 september 2003 15:06:29   
pieter uit Gelderland, Nederland schreef :

Goed initiatief, past in het verantwoordlijk zijn wat het kabinet zo graag wil. Van diverse instellingen kun je soms weinig verwachten. Laat we elkaar versterken en bemoedigen om weer aan het werk te komen. Ik heb zelf genoeg mee gemaakt in wisselende banen en contact met overheidsinstanties dat het te gek voor woorden is. sterkte en succes met het vinden van een baan.
pieter Email: pieter - P.otter@hetnet.nl

  Zondag 14 september 2003 15:11:33   
Jeroen van den Berg uit Utrecht, NL schreef :

Ik heb me zojuist aangemeld voor deze organisatie. Ik heb de doelstellingen doorgelezen. Een geweldig inititatief. Ik heb zelf de mening dat ieder mens een bepaalde capaciteit heeft die de arbeidsmarkt en economie ten goede zou kunnen komen. Helaas worden nog te veel mensen in deze tijd 'afgeschreven' vooral ook uit economische overwegingen. Ik zou graag anders zien, denk er vaak over na hoe het anders ingericht kan worden...
Ik zelf werk nu parttime als postbode, al weer twee jaar na mijn afstuderen aan de universiteit. Ik heb tot nu toe nog geen baan op mijn vakgebied (sociale geografie) kunnen vinden. Merk dat het lastig is omdat je als afgestudeerde geen relevante werkervaring zou beschikken. Tenminste, zou, want ik werk al jaren voor vrijwilligersorganisatie, heb thans een aantal bestuursfuncties en ben maatschappelijk zeer actief. Ik denk wel dat ieder persoon zelf iets moet ondernemen om aan de slag te gaan, echter moet de samenleving (lees: het bedrijfsleven) daar wel de randvoorwaarden aan geven en medewerking verlenen.
Ik hoop dat organisatie "Ik wil Werken" hier een bijdrage aan kan leveren. Email: Jeroen van den Berg - geoberg@zonnet.nl

  Zondag 14 september 2003 11:25:44   
Puk uit Den Haag schreef :

Ik heb de uitzending gezien. Tante Marga noemde het doeltreffend een theekransje. Dat jullie je zo hebben laten gebruiken zeg, het kwam totaal niet over en er werd ontzettend gehuild, maar ik zag geen aktie. Zo'n t-shirt over je kleren aantrekken ziet er ook behoorlijk triest uit. Werk aan je image en je maakt meer kans op een baan, dit kwam over als een thee-slurpende losersclub! Ik vind het een gemiste kans, want het idee is best goed, maar laat die prime-time die je kreeg dan wel beter ingevuld worden. Afgeserveerd door tante Marga, lachwekkend gewoon!

  Zaterdag 13 september 2003 21:52:09   
Anja uit Oosterhout in NB, NL schreef :

Ik ben het daar helemaal mee eens. Begin voor jezelf, maar met ondersteuning, hulp/begeleiding en de faciliteiten van een groot en goed bedrijf, voor het uitbouwen van je eigen onderneming. Zorg voor jezelf en sta open voor iets nieuws. Neem contact met mij op en laat je voorlichten over de mogelijkheden die we je te bieden hebben. Je hebt niets te verliezen. DOEN! Maar alleen als je echt iets wilt........... Email: Anja - rainbowfuture@planet.nl

  Zaterdag 13 september 2003 21:12:01   
Overdevest A.J. uit Almere in Flevoland, NL schreef :

Fout gekozen naam. "Een vaste baan" zou de juiste naam zijn . Als ik even wat texten lees kan ik niet anders concluderen dat u helemaal niet wil werken, tenzij het een vaste baan is. De schuld in de schoenen schuiven van werkgevers en overheid. Dan begin je morgen toch je eigen bedrijf. Voor honderden mensen, werklozen, AOW ers, invalieden, zwarten, cinezen, hollanders, WAO ers, ICT ers, tuinders, burgemeesters en iedereen die (echt) wil werken heb ik een oplossing, starten met constante begeleiding zonder investerings verplichting. Dat noem ik mensen helpen! Een ding; het is geen vaste baan. Kijk eens verder, bel of mail mij maar. Ton Overdevest 036-5409040 e-mail tonoverdevest@wanadoo.nl

Met vriendelijke groeten,

A.J.Overdevest Email: Overdevest A.J. - tonoverdevest@wanadoo.nl

  Zaterdag 13 september 2003 20:58:45   
C.J.Hocque uit Gorinchem in ZH, Nederland schreef :


Beste Jongens.

Even me voorstellen:
Mijn naam is kees Hocque.leeftijd 54 jaar.
Opleiding: Metaal en materiaalkennis, Booglassen voor beginners, Praktijk Diploma belastingrecht.
En in 1998 een cursus AutoCad R14 gehad.

Ik heb jullie op het journaal gezien.
Een prima initiatief van jullie om elkaar bij te staan.
Daarom schrijf ik deze brief.

In 1994 ben ik wegens omstandigheden gestopt met mijn zaak.
Ondanks m'n diploma's kwam ik niet aan de bak omdat ik volgens de werkgevers te weinig ervaring had.
Vanwege leeftijdsdiscriminatie werd dat volgens mij als vervangende argument gebruikt.
Na vijf jaar samen met m'n vrouw van de bijstand moeten leven. Solliciteerde ik in oktober 1999 als orderpikker bij een groothandel in verlichtingsarmaturen. (Massive te Gorinchem) Eerste maanden een nul-uren contract.
Ondanks het werk onder mijn niveau lag ben ik me voor meer dan 100% in gaan zetten.dat werd door de werkgever zeer gewaardeerd. In september 2000 werd ik benoemd tot rayonhoofd.
Al mijn collega's gunde mij die baan van harte. Ik bleef voor hen dezelfde spontane kees.
Helaas kreeg ik de 20 van dezelfde maand een verkeersongeval.
Ik werd door een auto die tegen het verkeer inreed van mijn scooter afgereden.
Om kort te gaan: de chirurg kon net op tijd mijn been redden, m'n pols was gebroken.
Nu ben ik voor 80-110 % afgekeurd.het lopen wordt minder. Maar ondanks die tegenslag probeer ik de draad in het leven weer op te pakken.
Daarom wens ik jullie veel sterkte in de sollicitatiegesprekken.
De werkgevers missen een grote kans om zulke gemotiveerde mensen als jullie niet aan te nemen!

Vriendelijke groeten van kees

Email: C.J.Hocque - HocqueBACKINTOWN@cs.com

  Donderdag 4 september 2003 16:20:34   
Ad schreef :

'Iedereen heeft recht op zinvol werk', dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren. Echter je kunt geen werk toveren!

ps wat is eigenlijk zinvol werk?

  Donderdag 4 september 2003 14:54:58   
toine schreef :

Ik neem aan dat je wilt aangeven met het verhaaltje uit Domnburg wat vaak de mentaliteit van een reintegratieconsulent en aanverwante artikelen is.

Ik vrees dat de maatschappij vol met dat gespuis zit. Je loopt een grote kans, dat wanneer je niet achter zo'n mentaliteit staat, nog voor gek verklaard te worden ook.

Maar er zijn gelukkig uitzonderingen. Een heel goed voorbeeld is deze. Schepen die naar alle uithoeken van de wereld vertrekken om, zoals zij het verwoorden, een boodschap van hoop en genezing te brengen. Heel concreet houdt dat dit in: medische, technische en ondersteunende mensen (op alle nivo's), gaan gratis daar hun werk doen. Er worden zelfs aan boord van het schip operaties gedaan enz.
Ontwikkelingshulp met de absolute nadruk op praktische lange termijn hulp.

Ze bestaan gelukkig nog wel mensen die niet alleen voor zichzelf leven. En eerlijk is eerlijk de beheerder heeft het er ook maar druk mee met z'n ikwilwerken site.

Als je er meer van wilt weten wat er gedaan wordt en waarom deze mensen dit doen kijk dan op www.mercyships.com.
Het schip wat op Afrika (Sierra Leone) vaart ligt op dit moment nog in Rotterdam, Rijnhaven. Je kunt als je wilt het bekijken tot en met zondag tussen 10 tot 5 uur. (De wereldhavendagen worden daar ook gehouden).
En misschien (ik weet nog niet of ik ga) zie je mij dan ook.

  Woensdag 3 september 2003 11:57:40   
Puk uit Den Haag schreef :

Vage site zeg, bedoeling zal wel goed zijn, maar een werkeloze wil werken niet blijven hangen in de vicieuze cirkel van zelfbeklag en geklaag op de overheid. De oprichter van deze site moet zichzelf eens afvragen of hij wel 100% betrouwbaar overkomt bij de bezoeker.

  Maandag 1 september 2003 12:51:46   
toine schreef :

Een goede oplossing kan zijn: voor jezelf beginnen. (Dan heb je dat soort collega's tenminste omzeilt). De rest van de contacten verloopt heel anders. Je wordt absoluut anders benaderd als ondernemer. Het slaat in feite nergens op maar het is vaak wel zo, zo is mijn ervaring. En je moet op een gegeven moment wel als kennelijk niemand wat in je ziet. Kijk uit dat je hetzelf op een gegeven moment niet gaat geloven.

  Zondag 31 augustus 2003 23:06:40   
duck schreef :

Ga toch studeren , haal een diploma etc, ik heb een hbo diploma en ik heb er geen reet aan, ik kan alleen lbo niveau banen gaan vervullen ,ik heb nu 5 jaar gewerkt onder mijn niveau met collega's die alleen maar praten over wijven, voetballen, zware sjek rokend.
Waar zitten nou die bedrijven die zitten te springen om hoogopgeleide mensen ? Ik zit alweer 2 jaar thuis.
Stuur maar een email als iemand een baan voor me kan regelen op hbo niveau met goed salaris.
Dank u voor uw aandacht. Email: duck - duck_trend@hotmail.com

  Vrijdag 29 augustus 2003 22:36:15   
PASCALE uit Rotterdam in ZH, NL schreef :

Dolenthousiast was ik na de uitzending van Rondom Tien. Eindelijk niet meer alleen in mijn lot.
Nu een aantal maanden later is mij duidelijk dat ikwilwerken.nl voor mij geen toegevoegde waarde heeft. Het gaat allemaal volkomen langs mij heen.
Het meest storende vind ik nog wel dat ikwilwerken.nl zich enkel tot de hbo en universitair opgeleiden richt, en de rest volkomen negeert.
IK BEN ALS MBO-ER NAMELIJK NET ZO WERKLOOS!
Vanaf heden zal ik mij niet meer op deze site vertonen, en voor mijn werkloosheid wend ik mij weer gewoon tot het CWI.
Gegroet,

Pascale Oomen
Email: PASCALE - pscl@chello.nl - homepage -

  Zaterdag 23 augustus 2003 14:49:05   
Jan Schuur uit Dieren schreef :

In de Mission Statement las ik een passage die voor mij als met zilver omkaderd was:

'Geen actief werkzoekende is met opzet werkloos; het psychische leed (afwijzing, verlies van contacten, verlies van identiteit, trots, mobiliteit, verlies aan vaardigheden van werkzoekenden) is enorm en nog veel groter dan het financiële leed.'

Zojuist me als lid aangemeld, direct toen ik deze site vond.
Ik zoek nog na of IWW ook op dit deel van haar mission statement iets onderneemt, d.i. de beleving van de werkloosheid en mogelijke consequenties hiervan.
Dit facet zou hier dan eigenlijk niet mogen ontbreken.

...Ik las eens een wetenschappelijk abstract waarin naar voren kwam dat werkloosheid samenhangt met een nogal omvangrijke problematiek. Er zou samenhang zijn met bijvoorbeeld verslaving, scheidingen, psychische problematiek als depressie etc. Een veelal miskend probleem. Bovendien een ernstig probleem, omdat op den duur de reïntergratie hierdoor wordt belemmerd en het het probleem verder 'spiraliseert'  Zaterdag 16 augustus 2003 15:00:43   
rambamboelie schreef :

Weer in de krant gelezen, wat hier ook al is opgemerkt, reintegratieprojecten die zijn bekostigd door de EG (zo'n 1 1/2 miljard?) blijkt weggegooid geld te zijn. De doelgroep heeft er weinig tot geen baat bij gehad.

Ik herinner mij nog dat ik bij dat typ van het CWI zat. Toen vroeg ik of ik kon worden omgeschoold of iets dergelijks. Met een hoog piep stemmetje zei hij: van mij mag je maar waar haal ik het geld vandaan. Dat heb ik niet.................

  Woensdag 13 augustus 2003 14:45:26   
Marco schreef :

Stuur de voorzitter een anders een mailtje, zijn adres staat wel ergen op de site.

suc6

Om misverstanden weg te nemen maakt de redactie hier in sommige gevallen gebruik van haar recht op weerwoord.

noot van de redactie:


Ikwilwerken is een organisatie met een kleine actieve kerngroep die uitsluitend bestaat uit onbetaalde vrijwilligers. (Bijna) allen zijn werkzoekend. Ook werklozen hebben het recht om met partner en/of kindertjes vakantie te vieren, al zal dit kabinet ook daar binnenkort wel een eind aan maken, en daardoor kan het gebeuren dat correspondentie tussen de wal en het schip raakt. Dat vinden wij uiteraard erg spijtig, want wij willen het kernteam graag uitbreiden.

Met vriendelijke groet, Joop Smits - webmaster voor ikwilwerken.nl

  Dinsdag 12 augustus 2003 08:56:42   
Oscar1969 uit - in -, - schreef :

Geachte heer, mevrouw,

Al enige tijd geleden solliciteerde ik voor een leuke vrijwilligers/ semi-betaalde functie bij http://www.ikwilwerken.nl. In mijn onbevangen bevlogenheid dacht ik op enige enthousiasme van deze organisatie te mogen rekenen.

Maar ik krijg en kreeg niets te horen. Wat een onheuse bejegening. Klaarblijkelijk moet je tot de vriendencirkel van de voorzitter horen want anders krijg je niets voor elkaar.
Ik ben erg teleurgesteld in de wijze waarop de organisatie ik wil werken omgaat met potentieële enthousiaste medewerkers in spe. Om van de desinteresse van uw kant nog maar te zwijgen......

Mijn vraag is waarom sommige mensen het klaarblijkelijk wel lukt om door te dringen in deze organisatie en mij niet?


Hoogachtend,


Oscar Rietdijk Email: Oscar1969 - oscarrietdijk@hotmail.com


  Vrijdag 8 augustus 2003 20:48:03   
Werkschuw schreef :

Goed initiatief deze site. Volgens mij de enige serieuze site voor en door werklozen.

Mijn eigen site kijkt toch meer met een (zware) knipoog naar hetzelfde onderwerp: http://www.werkschuw.tk
- homepage: Werkloosheid (een luchtige benadering)


  Dinsdag 5 augustus 2003 12:42:14   
Ad schreef :

Werkloosheid eurozone blijft stabiel

Uitgegeven: 5 augustus 2003 12:13

BRUSSEL/LUXEMBURG - De werkloosheid in de twaalf eurolanden is in juni van dit jaar stabiel gebleven op 8,9 procent, in vergelijking met mei 2003. In de gehele EU is het aantal baanlozen met 0,1 procent gestegen tot 8,1 procent voor de vergelijkbare periode, zo blijkt uit cijfers van Eurostat in Luxemburg.

Nederland en Luxemburg, de twee EU-lidstaten met de laagste werkloosheidscijfers, noteerden juni wel de sterke stijging in vergelijking met twaalf maanden geleden.

De werkloosheid in Nederland steeg in twaalf maanden met 1,4 procent tot 4,1 procent. In Luxemburg was sprake van een stijging van 0,9 procent tot 3,7 procent. Spanje blijft het met een werkloosheidscijfer van 11,4 procent het slechtst doen in Europa.

Reacties op dit bericht? Mail de redactie.
Bezoek ook het werk katern: NU.nl/werk
NU.nl homepage

  Woensdag 30 juli 2003 18:57:24   
Peter Koster schreef :

Een zwartboek is het niet, maar je kunt er wel een verhaal kwijt over een voormalig werkgever.
www.indewandelgang.nl dus.........
- site tip: positief of negatief verhaal over werkgever

  Donderdag 26 juni 2003 19:02:56
latrix uit warnsveld in gelderland, nederland schreef :

wanneer komt er een pagina waar mensen de gelegenheid krijgen om anderen te waarschuwen voor bedrijven waar zij gewerkt hebben of voor collega's/managers. \dus een zwartboek. (Wel opbouwend en waarschuwend bedoelt). Email: latrix - Kaboutertje@hotmail.com

  Woensdag 28 mei 2003 15:54:46
Patrick Talpe uit valkenswaard schreef :

Een fantastisch initiatief. Werkloos zijn en geen of minder inkomen hebben is een tijdelijk iets; zeker als je zelf open staat voor verandering. Voor mijzelf heb ik de oplossing gevonden. Sta je open voor verandering, wil je netwerken dan wil ik je graag helpen om je wensen te realiseren. Neem contact op en ik leg je alles uit. Email: Patrick Talpe - p.talpe@iae.nl

  Dinsdag 20 mei 2003 19:41:52
Jaap Bos uit Eindhoven in Nederland schreef :

Ik vind deze site een heel goed initiatief.
Ik hoorde het op de radio.
Ik ben een vutter met een eigen juridisch adviesbureau.
Eigenlijk ben ik gespecialiseerd in ruimtelijke ordening.
Maar tegenwoordig help ik veel mensen met schuldsaneringen.
Om in de wettelijke schuldsanbering te komen is erg ingewikkeld. Daarbij kom ik meestal ook in aanraking met de problemen van werkloosheid. Daarom heb ik jullie bij mijn favorieten gevoegd.

groeten,
Jaap Bos
Email: Jaap Bos - jaap.boscon@12move.nl - homepage: schuldsaneringen

  Dinsdag 20 mei 2003 19:38:57
Richard Koekoek uit Rhenen in Utrecht, Nederland schreef :

Echt een fantastisch initiatief. Ik weet uit ervaring wat het is om ontslagen te worden en aan je lot overgelaten te worden en op geen enkele wijze door overheid of welke instantie dan ook ondersteund te worden. Ben onderneming begonnen (FECIT) die mensen begeleid, traint & coached in het ontwikkelen van leiderschapsgedrag. Ik wil graag een bijdrage leveren aan mensen die zelf verantwoordelijkheid wilen nemen, echt willen werken en bereid zijn daarvoor aan zichzelf te werken. Laat weten of ik bij dit initiatief een bijdrage kan leveren. Email: Richard Koekoek - fecit@tiscali.nl

  Dinsdag 20 mei 2003 17:31:29
Rosanne uit Breda in Noord-Brabant, Nederland schreef :

Ik doe samen met twee andere studenten een onderzoek naar werklozen en hun vrije tijd ten einde een nieuw concept te ontwerpen m.t.b recreatie en vrijetijd. Om tot een goed concept te komen hebben wij vrijwilligers nodig om interviews bij af te nemen. Op deze site hopen wij mensen te treffen die ons hierbij willen helpen! Email: Rosanne - 006382.stud@nhtv.nl

  Dinsdag 20 mei 2003 09:24:46
Hans Kamp uit Nieuwer Ter Aa in Utrecht, Nederland schreef :

Hartstikke goed, dit initiatief dat ik vanmorgen op Radio 1 hoorde. Het lijkt mij een goed idee om het interview van het Radio 1 - journaal op deze Internet-site te plaatsen. Een betere introductie van IKWILWERKEN kan je niet hebben. Email: Hans Kamp - hans_kamp@home.uni-one.nl

  Maandag 19 mei 2003 09:15:15
Romeo uit Purmerend in Noord Holland, Nederland schreef :

Zeer goed initiatief! Jammer dat jullie in Rotterdam zitten, anders had ik op een (vrijwilligers) vacature gereageerd. Heel veel succes toegewenst, dat ieder van ons mag vinden wat we zoeken.....een leuke baan! Bezoek ook eens onze website, er staan wat privé zaken op, maar ook een sectie met uitleg omtrent de ITIL Service Management methodiek. Veel lees plezier.
Email: Romeo - geddy1611@xs4all.nl - homepage: Privé website met meer inhoud dan normaal

  Zondag 11 mei 2003 02:06:15
bob uit usa schreef :

bible prophecy, end times, antichrist,
Email: bob - servantJesus@yahoo.com - homepage: bible prophecy, end times, antichrist,

  Vrijdag 9 mei 2003 15:19:14
Jef van Schouwen uit Breda schreef :

Door een vermelding op www.waoplein.nl werd ik geattendeerd op deze website. Het is er duidelijk aan af te zien dat deze site is opgezet door en professional. Maak Belangrijker is natuurlijk het initiatief, het doel en de inhoud. Ik heb globaal enkele rubrieken doorgelezen, en ben onder de indruk dat in korte tijd (2 maanden ?) al zo veel is opgezet. Gelukkig behoor ik niet direct tot de doelgroep (maar dat kan sneller veranderen dan je denkt). Maar ik ben als arbeidsdeskundige wel beroepsmatig geinteresseerd.
Veel resultaat met ikwilwerken.nl !!

  Vrijdag 9 mei 2003 14:12:24
Martin Kramer uit Amsterdam schreef :

Hallo
Ik ben inmiddels lid geworden maar kan nu niet vinden
waar ik in moet loggen. Ik wou een vacature bekijken voor C++/Java programmeur bij een bank. Ik hoop dat jullie je website toch nog wat gaan polijsten want dit soort navigatieproblemen zijn uitgesproken irritant. Misschien moet ik het zelf maar gaan oplossen maar mijn kennis van web-programmeren is nogal beperkt, dus kan er beter iemand met meer ervaring naar gaan kijken.
Groeten,
Martin
Email: Martin Kramer - mkramer@wxs.nl

  Maandag 5 mei 2003 18:20:08
Gerrit Regtop uit Hengelo in Gelderland, Netherlands schreef :

Een uitstekend idee, ga zo door
- homepage -
Email: Gerrit Regtop - gorbu@wanadoo.nl - website tip -

  Zondag 4 mei 2003 17:03:05
Hans Curvers uit Nederland schreef :

Goed initiatief deze site!
- homepage -
Email: Hans Curvers - info@beroepskeuzeonline.nl - site tip: online beroepskeuzeinformatie en-advies

  Vrijdag 2 mei 2003 20:01:18
wim de lang uit Meppel in Drenthe, Ned. schreef :

Beste Mensen ook ik heb de uitzending gezien en mij afgevraagd of ik iets voor u kan betekennen.
Van manager tot directeur en studenten tot iedereen die geld wil verdienen is er ruimte binnen onze organisatie. Wij hebben een manier ontdekt waardoor mensen kunnen leren financieel niet afhankelijk te zijn, door een onderneming van thuis uit op te zetten en wij hebben een methode die zo eenvoudig is dat iedereen dit kan doen. Het vereist geen verkooptechnieken en het leukste is dat het niet veel tijd vergt.
Als u geïnteresseerd bent, zal ik u alles uitleggen.

Met vriendelijke groeten,

Wim de Lang. Tel.: 0522260877.

Email: wim de lang - wim2lia@tiscali.nl - homepage: Voor wie met mensen wil werken en begeleiden.

  Vrijdag 2 mei 2003 10:45:56
Marsz uit Rotterdam in Zuid-Holland, Nederland schreef :

'Onafhankelijk' platform voor werkzoekenden? Ik vindt de details in zulks altijd wel grappig; het klopt niet, als je je eigen erin verdiept. Laat mij het zo stellen: Men werkt al 170.000 jaar, aan een uiteindelijk resulteren, tot: www.ikwilwerk.nl.
Tot wie is die vraag eigenlijk gericht? - en in hoeverre kan 'iets' - of, zo U wilt - 'iemand' nog stellen onafhanklijk te zijn?
Edoch, het is verfrissend om te zien dat de mens in zulks een situatie wordt gedrukt, dat het zichzelf gaat afvragen wat het er tegen moet doen. Wellicht dat het ooit in die richting zal ondervinden wat 'Ik', nu eigenlijk nog heeft te betekenen.
Hoe slechter het gaat, hoe hoopvoller 'Ik' er van wordt, helaas. Maar ja, wie zijn 'Wij' :) Email: Marsz - m.plat1@chello.nl

  Vrijdag 2 mei 2003 09:40:21
Philippe Blankert uit Rotterdam schreef :

N.a.v. het bericht van Lolliezz en andere misverstanden: wij komen voor iedereen op! Ook mensen zonder opleiding, waarvan er zich inmiddels ook veel bij ons hebben aangesloten. De tekst op de homepage kan inderdaad tot verwarring leiden en wordt binnenkort aangepast! Het is een TREND dat nu ook hoger opgeleiden werkloos worden - en om media te halen moet je op TRENDS inspelen - maar wij zijn er voor iedere werkzoekende, of heel laag of heel hoog opgeleid!

  Vrijdag 2 mei 2003 05:14:00
Bernd Zwart uit Puttershoek in Zuid-Holland, Nederland schreef :

Dit initiatief verdient een ieders steun, maar zet zeker een grote steeds meer vergeten en ondergewaardeerde groep weer in het verdiende zonnetje.
Mijn steun heb je Philippe en alle andere "IkWilWerken"-medewerkers en deze komt tot jullie uit een groene HoekscheWaarD. Email: Bernd Zwart - bzwart@hotmail.com

  Maandag 28 april 2003 16:52:44
Watwiljij uit Groningen in Groningen, nl schreef :

Veel mensen klagen, weinig mensen ondernemen actie. Ruim 3 jaar geleden heb ik al voorspeld dat het in de IT bergafwaarts zou gaan. Iedereen verklaarde mij voor gek. In de tussentijd ben ik op zoek gegaan naar alternatieve inkomstenbronnen, zonder nu direct mijn baan op te zeggen. Ik heb altijd met het idee rondgelopen om mijn eigen bedrijf te beginnen om niet langer afhankelijk te zijn van een werkgever.

Het grote probleem is dat je normaal gesproken je baan opzegt, al je spaargeld (als je dat al hebt) in een onderneming stopt en dan maar hopen dat het lukt. Daar had ik ook weer geen zin in. Vorig jaar februari ben ik een zeer interessante mogelijkheid tegengekomen om in mijn eigen tijd mijn eigen bedrijf op te bouwen, zonder nu direct mijn vaste inkomsten vaarwel te zeggen. Nu een jaar later lopen mijn inkomsten elke maand een beetje op, ik verwacht zo rond september mijn baan op te kunnen geven en dan fulltime met mijn eigen bedrijf verder te gaan.

Resumé:
- opbouwen eigen bedrijf in eigen tijd (gewoon geen tv kijken)
- behoud zekere inkomsten
- investering: tijd en aan financiele middelen zo'n 1000 euro


ps veel kosten die je toch al maakt, kun je ineens zakelijk maken, zoals een deel van je huis als kantoor inrichten, gebruik telefoon, auto, ed.

pps lees het boek 'Lessen van een rijke en van een arme vader' van Robert Kiyosaki (zie www.bol.com), een absolute eyeopener!

Email: Watwiljij - mgboer@hotmail.com

  Maandag 28 april 2003 13:11:01
Jos de Gruiter uit Den Haag schreef :

Meneer Blankert, ik vind uw initiatief lofwaardig, maar uw optreden in Rondom Tien stuitend. U kreeg een uitzending lang gelegenheid om schaamteloos reclame te maken voor uw website en als dank kreeg de presentator aan het slot van de uitzending een sneer dat u niet gediend was van zijn 'negatieve' manier van vragenstellen. Email: Jos de Gruiter - jos.de.gruiter@12move.nl

  Maandag 28 april 2003 12:30:49
PaulienHemelaar uit Nieuwerkerk a/d IJssel in Zuid-Holland, Nederland schreef :

Een schitterend initiatief om mensen aan een baan te helpen. Helaas wordt het er allemaal niet beter op.
Ik ben daarom een eigen bedrijf begonnen zonder de kopzorgen
ervan(pand, voorraad.personeel).
Heel veel succes met deze geweldige website.
- homepage -
Email: PaulienHemelaar - paulien.hemelaar@12move.nl - website tip -

  Maandag 28 april 2003 12:27:14
PaulienHemelaar uit Nieuwerkerk a/d IJssel in Zuid-Holland, Nederland schreef :

Een schitterend initiatief om mensen aan een baan te helpen. Helaas wordt het er allemaal niet beter op.
Ik ben daarom een eigen bedrijf begonnen zonder de kopzorgen
ervan(pand, voorraad.personeel).
Heel veel succes met deze geweldige website.
- homepage -
Email: PaulienHemelaar - paulien.hemelaar@12move.nl - website tip -

  Vrijdag 25 april 2003 14:58:25
Susanne schreef :

Wat goed van jullie, jullie kunnen alle steun gebruiken.
Jaap van Erk mocht je dit lezen; heel veel sterkte en ik vergeet je niet!
Groeten Susan. (KN R'dam)

  Vrijdag 25 april 2003 12:33:53
Rien Frijters uit Veendam in groningen, nederland schreef :

Heb mij sinds 25 april aangemeld bij "ikwilwerken.nl". Eerste indruk is zeer positief, vooral om ervaringen op een onafhanklelijke site te kunnen delen en wie weet kan ik er wat van leren. Email: Rien Frijters - Frijters17@zonnet.nl

  Vrijdag 25 april 2003 11:24:35
Lolliezz schreef :

Het uitgangspunt van dit platform, zoals beschreven op de openingspagina, suggereert dat deze organisatie zich niet inzet voor de minder hoog opgeleiden onder ons. Ik vind dat dhr. Blankert met dit statement wel heel erg vanuit z'n eigen situatie redeneert en aan een hoop vakmensen (die momenteel ook massaal op straat komen) voorbij gaat.

  Vrijdag 25 april 2003 07:33:58
j luider uit peize in drente, nederland schreef :

is het om lid te worden ,een voorwaarde om werkzoekende te zijn? Email: j luider  - j.luider@biol rug .nl

  Zaterdag 5 april 2003 22:31:12
mariska uit middelburg in zeeland, nederland schreef :

Mijn complimenten voor de mooie site, ook erg duidelijk!
Ik wil ook werken, en zet daarom vanuit ww mijn bedrijf op.
ik wil werken vindt ik een goed vernieuwend inniatief. veel sucses!!

- homepage: mijn bedrijf in wording

  Vrijdag 4 april 2003 16:35:13
Philippe uit Rotterdam in Zuid-Holland, Nederland schreef :

Lieve pa,

Erg bedankt voor je meezoeken naar literatuurbronnen voor ons! De zeer mooie EU-bibliotheek onder Nieuws is dankzij jouw inspanningen tot stand gekomen!

Philippe
Email: Philippe - jpblankert@zonnet.nl - homepage -

  Zondag 30 maart 2003 06:42:59
Philippe Blankert uit Rotterdam in Nederland schreef :

Met lieve dank aan de beste bronnenonderzoeker en literatuurspeurder die ik ken - mijn vader!
- homepage -
Email: Philippe Blankert - jpblankert@zonnet.nl - website tip -

  Zondag 30 maart 2003 06:41:33
Philippe Blankert uit Rotterdam in Nederland schreef :

Geachte heer Brandsma uit Den Haag (paar reacties hieronder),

Ik ben het totaal niet eens met uw stelling hieronder dat het mooier wordt voorgesteld dan het is. U 'kent de situatie van dichtbij' - volgens mij bent u kantonrechter mr. A. Brandsma die alle/veel van de massaontslagen van ons telecombedrijf heeft afgehandeld. Mijn belangrijkste commentaar is dat u a) de massaontslagen totaal niet op economische gronden hebt getoetst (u hield het bij een zeer oppervlakkig 'ontslagen zijn aan de orde van de dag') terwijl het uw taak is om de totale zaak te toetsen - ook op economische gronden bij een massaontslag b) dat u weinig contact heb met de realiteit/hoe het werkelijk is om te solliciteren. U bent eens benoemd tot rechter ('voor het leven' - wie anders krijgt ooit zo een enorme luxepositie?) en u hebt heel weinig feeling met de praktijk als ik het zo zie. Maar ik sta graag open voor uw wederwoord en zou het zelfs willen plaatsen. U kunt mij bereiken op jpblankert@zonnet.nl.

Op de sessie toen (7 december 2002) en nu valt mij wel op dat u wel een menselijk hart hebt - dat vind ik wel mooi. En een reactie op deze site van u waardeer ik.

Philippe Blankert M. Sc.
- homepage -
Email: Philippe Blankert - jpblankert@zonnet.nl - website tip -

  Zondag 23 maart 2003 12:46:51
Floor schreef :

Mooie website, en voldoet zeker aan de behoefte om met lotgenoten ervaringen uit te kunnen wisselen !!!

  Donderdag 20 maart 2003 10:15:10
De heer Brandsma uit Den Haag schreef :

Ik ken de achtergrond van nabij en heb de indruk dat het allemaal wat mooier wordt voorgesteld dan het in werkelijkheid is gegaan. Maar toch! Veel succes.

  Woensdag 19 maart 2003 21:01:05
Marco Burm uit Amersfoort in Utrecht, NL schreef :

Philippe,
Ik wens je, als oud-collega bij Alcatel, veel succes met dit initiatief. Ik ben een van de gelukkigen die zeer snel een nieuwe werkomgeving heeft gevonden in een compleet andere sector, wel in de financiele kant. Ik kan dus niet alles delen dat hier staat, maar kan me de problemen voorstellen.
Nogmaals succes!
Email: Marco Burm - marco@burm.nl - homepage -

  Woensdag 19 maart 2003 15:21:29
Huub Koch uit Rotterdam in Zuid Holland, Nederland schreef :

Ik las net [woensdag 19 maart 15:20u] een artikel over jullie initiatief in Carp. Een heel goed initiatief dat zeker brede steun verdient! Veel succes!
Email: Huub Koch - huubkoch@huubkoch.nl - homepage: Creating Good vibrations

  Woensdag 19 maart 2003 13:51:28
muurkastje schreef :

Ik wil werken!!


  Vrijdag 21 februari 2003 09:53:26
A.Borgman- Heidemann uit Hengelo schreef :

Philippe, ik wens jou, als ex-studiegenoot van de opleiding voor loopbaanadviseur, heel veel succes met je grootse plannen en je prachtige, ambitieuze site.

  Donderdag 20 februari 2003 10:24:31
Peter Hoopman uit Roquetaillade in Aveyron, Frankrijk schreef :

Van harte gefeliciteerd Philippe en team.

Ikwilwerken is de spreekwoordelijke schot in de roos, qua opzet, qua timing en qua team.

Time is on ikwilwerken's side.

Samen kunnen we bergjes en bergen verzetten! Email: Peter Hoopman - Peter.Hoopman@wanadoo.fr

  Dinsdag 18 februari 2003 01:02:37
Philippe Blankert uit Rotterdam schreef :

Speciale dank aan mijn goede vriendin Désirée, die mij het beste begreep tijdens mijn donkere dagen het afgelopen najaar. Ik had nooit gedacht - maar zij wel - dat ik er bovenop zou komen. En hebben we met ons team zo een prachtige site en zoveel potentie! En nu is het leven weer elke dag de moeite waard. Email: Philippe Blankert - Philippe.Blankert@zonnet.nl

  Maandag 17 februari 2003 09:49:23
Olaf Ephraim uit Amsterdam in Noord Holland, Nederland schreef :

Wat een mooie site wordt dit, en met wat een enthousiasme en inspiratie is dit allemaal van de grond getild! Heel indrukwekkend! Veel succes!!

Olaf Ephraim, Amsterdam Email: Olaf Ephraim - olaf.ephraim@nl.fortisbank.com

  Zaterdag 15 februari 2003 22:13:17
Anneke Klok uit Oud-Beijerland in Zuid Holland schreef :

Hallo allemaal, Wat wordt de site mooi! Ik hoop dat het gastenboek heel dik wordt en dat we mede op die manier een grote vuist kunnen maken naar de bureaucratie in Nederland Email: Anneke Klok - annekependule@hotmail.com

  Dinsdag 11 februari 2003 18:20:58
Lars Mennen schreef :

He, ik wist niet dat het gastenboek al werkte.

  Maandag 10 februari 2003 21:41:19
D. Zemel uit Rotterdam schreef :

Het leven is niet alleen in geld of economische waarden uit te drukken. Dat zouden meer mensen zich moeten realiseren. Email: D. Zemel - d.zemel@freeler.nl

  Maandag 10 februari 2003 12:34:35
J. Philippe Blankert M. Sc. CIRM uit Rotterdam in Zuid-Holland, Nederland schreef :

Beste mensen,

21 januari ben ik pas begonnen, o.a. door een team van vaste medewerkers aan te trekken. Speciaal voor ons team: we mogen trots zijn op wat wij in zo korte tijd hebben bereikt!

Wat mij betreft gaat de meeste lof uit naar Joop Smits, onze webmaster, zonder wiens talent en doorzettingsvermogen deze site nooit van de grond zou zijn gekomen. Hartelijk dank allen!

Groetjes,

Philippe
Email: J. Philippe Blankert M. Sc. CIRM - bestuurder@ikwilwerken.nl - homepage -

  Woensdag 5 februari 2003 23:41:36   
Joop Smits uit Rotterdam schreef :

Dit is het IKWILWERKEN.NL gastenboek.
Gebruik het in gezondheid!
Email: Joop Smits - webmaster@ikwilwerken.nl - website tip -

NB.: De berichten van bezoekers vertolken niet vanzelfsprekend de mening van het ikwilwerken.nl team.
Berichten kunnen zonder opgave van reden door de beheerder(s) worden verwijderd. Zie ook de disclaimer.

discussie | gastenboek

omhoog
© ikwilwerken.nl  | disclaimer  |  pagina afdrukken